Programul educațional SUNT NATURĂ reîncepe la 10 mai

blank

blank

 

Dragi dascăli, dragi părinţi, dragi copii, dragi studenţi,

 

Vă invităm să vă alăturaţi şi în această primăvară proiectului nostru educaţional SUNT NATURĂ.

Vă invităm cu drag să fiţi exploratori alături de noi, într-o călătorie plină de aventuri în tainele cunoaşterii Naturii şi a legăturilor nevăzute dintre toate elementele acesteia: îl vom cunoaşte pe Ips, gândacul molidului, pe croitorul stejarului şi pe asprete, peştele mai vechi decât dinozaurii şi vom afla de ce sunt importante organismele minuscule care formează planctonul.

 

Ne căţărăm prin copaci ca să înţelegem ce casă minunată este un stejar pentru sute de specii de păsări şi insecte.

 

Vom afla cum a devenit omul cel mai bun prieten al câinelui şi care este viaţa nevăzută a vieţuitoarelor dintr-o grădină. Mergem pe urma obiectelor pe care le folosim zilnic şi care par a fi de neînlocuit. Aflăm care este atitudinea oamenilor faţă de animale şi ce putem face pentru a le salva şi ocroti.  Aflăm de ce dispar multe specii de floră și de faună  şi cum se schimbă comportamentul animalelor când mediul lor natural este distrus.

 

Pe lângă toate aceste informaţii şi multe altele care îi vor apropia pe copii de Natură, vom vorbi despre cât de importante sunt deciziile şi alegerile noastre şi ce impact au ele asupra Naturii. De ce trebuie să reciclăm, ce gesturi pentru Natură putem face în fiecare zi şi cum o putem proteja; ce resurse ne oferă Natura şi cum le putem folosi fără să distrugem mediul înconjurător.

 

Oricât de mic sau de mare ai fi şi tu eşti parte din Natură!

Din păcate, contextul actual încă ne împiedică să vizităm copiii la şcoală sau să putem veni în sălile de curs. Din acest motiv, începând din 10 mai vom continua activităţile de educaţie ecologică online.

Prezentările sunt adaptate în funcție de nivelul de studiu al elevilor şi studenţilor și sunt flexible pentru a răspunde interesului și nevoilor diferitelor grupuri.

Singura certitudine este că ne dorim să punem ceva extrem de valoros în bagajul viitoarei generații: respectul și grija pentru Natură și pentru toate formele de viață.

Pentru înscrieri aşteptăm mesajele voastre la [email protected]