Contact
 

2018 a fost un an plin. Continuam

2018 a fost un an plin. Continuam

Mulțumită contribuției tale, Agent Green a putut continua și în anul 2018 eforturile pentru protejarea pădurilor seculare din România. Eforturile au fost cu atât mai mari cu cât Guvernul și Parlamentul au dat impresia că și-au unit forțele pentru a demola tot ceea ce s-a obținut bun de la 1989 încoace în materie de protejarea naturii. Anul 2018 a fost anul în care doar expunerea publică internațională a inițiatorilor crimelor asupra naturii a mai putut aduce rezultate notabile, în ciuda amenințărilor primite și a agresiunilor repetate asupra investigatorilor Agent Green. Iată câteva dintre momentele esențiale ale anului 2018, cu rugămintea să contribui și în 2019 la eforturile noastre dacă crezi că facem o diferență pentru natură:

 1. Tragedia pădurilor din România a fost cea mai vazută știre din lume la BBC pe 29 noiembrie.
 2. Am convins toate grupurile parlamentare, Ministerul Pădurilor și Ministerul Mediului să oprească legea care ar fi permis constructii și amenajări de rețele de utilitate publică în pădurile virgine și în zonele de protecție strictă și integrală pentru a fi amenajate rețele de utilitate publică. Citeste mai mult aici.
 1.  Am initiat o coalitie ONG si am convins Ministerul Mediului să nu legalizeze vânătoarea urșilor, lupilor și râșilor pentru trofee și să îmbunătățească planul național de management al acestor specii. Detalii, aici. Am expus crima organizată din spatele vânătorii de trofee la PRO TV. Afla mai multe aici.
 1. Peste 1000 de hectare cu păduri virgine marcate pentru tăiere au fost salvate de la exploatare în ultima clipă în munții Țarcu în urma mai multor sesizării în parteneriat cu Asociația Altitudine. Iar pădurile virgine din munții Baraolt sunt de acum strict protejate în catalogul național pădurilor virgine. Vezi pozele aici.Padurile sunt protejate cu echipamente care detectează sunete de drujbă, arme și mașini. Iata cum functioneaza.
 1. Am organizat cel mai dinamic protest într-un parc național chiar în momentul în care o delegație a Parlamentului European era condusă de Romsilva în Parcul Național Domogled. Vezi si VIDEO
 1. Am prins Romsilva la furat în Parcul Național Domogled (VIDEO).
 1. Am publicat 5 reportaje ample din parcurile naționale: Cheile Nerei, Semenic, Munții Rodnei, Munții Călimani și Domogled care demonstrează că Romsilva este un prost administrator al parcurilor naționale și că trebuie înlăturată și am prezentat situația într-o conferință de presă la București. Seria Out Of Control a fost prezentata si in cadrul emisiunii In premiera cu Carmen Avram, link aici.
 1. Alături de reporterii Inspectorul PRO de la PRO TV am expus o nouă metodă de furt de lemn chiar în Parcul Național Munții Rodnei. Arborii sunt tocați chiar pădure și transportați la mari fabrici fără acte. Vezi masinaria distrugatoare aici.
 1. Am prezentat Parlamentului European și Comisei Europene situația ariilor protejate din România și am demarat procedurile legale premergătoare tragerii la răspundere a celor vinovați. Citeste aici si vezi VIDEO eveniment Parlamentul European.
 1. Am convins Ministerul Mediului că exploatările în parcurile naționale trebuie interzise în urma unei ședințe în cadrul căreia am înmâmnat un memorandum semnat de 200 de oameni de știință  din 27 de țări, memorandumul alipiniștilor din România și petiția semnată de peste 76.000 de oameni.
 1. Am expus și am prevenit continuarea distrugerii naturii și a isoriei care au coexistat 2.000 de ani la Sarmizegetusa Regia (VIDEO).
 2. Am reușit să prevenim închiderea”Inspectorului Pădurii”:
  Lupta va continua îm 2019 pentru a operaționaliza complet acest instrument pentru transparență, trasabilitate și care implică publicul din România în combaterea tăierilor ilegale. Citeste aici.
 1. Am informat președintele Klaus Iohannis cu privire la corupția din Ministerul Apelor și Pădurilor care tăinuiește date de siguranță națională privind adevărata dimensiune a tăierilor ilegale. Scrisoarea, aici.

Am solicitat intervenția Consiliului Suprem de Apărare al Țării și ne așteptăm ca acest subiect să devină cel mai fierbinte pe anul 2019.

 1. Am atras atenția Guvernului Ucrainean, țara noastră vecină, cu privire la riscul pierderii controlului cultivării de soia modificată genetic pentru oameni, mediu și fermieri. Vezi mai multe detalii. 

Dacă vrei să vezi mai multe reportaje Agent Green, te asteptam pe VIMEO

sau viziteaza sectiunea Comunicate de presa.

A fost un an plin, in care am demonstrat inca o data ca putem genera schimbari pozitive. Intram in forta in 2019. Ramai alaturi de noi!

SUSTINE AGENT GREEN CU O DONATIE, AICI.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.