#1 – Jaf în Suceava, OS Dorna Cândrenilor

Agent Green a revenit în februarie 2023 în pădurile de pe raza Ocolului Silvic Dorna Cândrenilor unde autoritățile suspectează o metodă de furt care devine fenomen. Subdimensionarea APV-urilor, adică se declară grosimi și înălțimi semnificativ mai mici ale arborilor decât realitatea pentru furt și vânzare la negru. Mai mult, hoți suspectați a fi chiar angajați ai ocolului silvic, au înlăturat marcajele de pe arbori pentru a acoperi abuzurile. Adică să nu se mai poată face o comparație cu mărimile arborilor din inventarul inițial subdimensionat. Angajații ocolului silvic nu refuzat să comenteze atât în pădure cât și la sediul ocolului.

Personalul gărzilor forestiere aflate în control, la fel. Doar șeful gărzii forestiere Suceava, domnul Mihai Gășpărel a comentat cu privire la situația de la OS Dorna Cândrenilor. Aceasta este zona unde s-a desfășurat cea mai mare razie din istoria României care a vizat două clanuri care se aprovizionau cu lemn de proveninență nelegală de aici.

Va urma.

Angi Șerban

Angi Șerban este antreprenor social, activistă, și vice-președinta organizației non-guvernamentale ,,Corupția Ucide” din 2020, cu experiență în zona civică de peste 7 ani.

Angi derulează în prezent, sub umbrela organizației, un proiect numit CIVISTARTER, prin care până la acest moment 300 de tineri au deprins abilități civice și au diseminat aceste informații în comunitățile lor.

Una dintre cele mai importante credințe ale ei este că dacă ai un scop, un plan, o echipă și muncești cu seriozitate, orice este posibil.

Angi a fost project manager la Casa Activistului – Hub civic, în perioada 2018 – 2020. Aici a ajutat la implementarea mai multor workshopuri de educație nonformală, la care au participat, în total, peste 2.000 de persoane.

Angi este și trainer NVDA – Non Violent Direct Action sau Acțiune Directă Non Violentă – prin care demonstrează că acțiunile civice pot fi duse la capăt și într-o manieră lipsită de violență.