Contact
 

SUSTINE SI TU RANGER GREEN – ZONA MODEL, ARMONIE INTRE OAMENI SI NATURA

ESTE NEVOIE DE MODELE POZITIVE.  SUSȚINE și tu proiectul RANGER GREEN

 

Donează lunar pentru RANGER GREEN, proiectul  care prin contributia ta creeaza si protejeaza prima zona-model vasta, unde taierile abuzive, braconajul si conflictele om-urs sunt inlocuite cu viata in armonie.

 

Tot ce a ramas virgin va fi protejat strict, tot ce s-a taiat se renatureaza si va deveni Forever Forest. Fiecare colt din padure este protejat de sistemul ”Screaming Trees” prin care primim instant alerte de la telefoanele instalate in copaci daca detecteaza sunete de drujba, impuscaturi sau vehicule motorizate. Prima zona model este adapostita la rascrucea muntilor Peneteleu si Vrancei (Carpatii de Curbura).

 

 

 

 

 

 

CUM FACEM?

 

Proiectul RANGER GREEN a debutat intr-o zona in care gradul de alerta era maxim: vanatoare, taieri, atacuri de urs.  Astazi, nu se mai vaneaza, padurea este in Catalogul National al Padurilor Virgine, patrulata permanent si pazita prin mijloace inovative, iar atacurile de urs scad pe masura ce proiectul avanseaza.

 

 • Am studiat modele de coexistenta in toata lumea, pentru a le pune in aplicare si in Romania;
 • Asiguram monitorizare permanenta padurilor virgine din proiect;
 • Am instalat in copaci telefoanele recunoscute si apreciate de toti specialistii si presa internationala, la cele mai profesionale standarde, in urma cu 3 ani;
 • Am pregatit primul tomberon anti-urs;
 • Mergem din casa in casa pentru a afla ce probleme intampina oamenii cu animalele salbatice si cum le putem preveni;
 • Pregatim trasee si experiente ecoturistice care nu deranjeaza viata salbatica;
 • Capturam momente inedite din viata salbatica si date importante despre specii. 

Aici, l-am adus in echipa pe RANGER GREEN, care isi dedica literlamente toata viata naturii din comunitatea in care traieste si care produce oxigenul pe care noi toti il respiram. El intervine atunci cand apar alerte, el ii sfatuieste pe localnici cum sa previna atacurile de urs si le instaleaza garduri electrice din donatiile de la tine, localnicii acoperind si ei 5% din pretul gardului. El va fi si ghidul tau daca vei decide sa vizitezi zona model, unde vei putea primi tot ceea ce are ecoturusimul mai bun sa iti ofere ca experienta. Iti pregatim pachete ecoturistice care răspund oricaror exigente culinare, de cazare, de peisaj, de interactiune cu comunitatile locale si cu activitati dinamice sau de relaxare in natura.

 

Impreuna cu el dam tonul normalitatii in padurile din Romania, urmand sa replicam modelul in fiecare zona a tarii in care intalnim paduri seculare si specii valoroase de plante si animale, si nu in ultimul rand, probleme ale comunitatilor cu viata salbatica. 

 

Scrie-i lui RANGER GREEN  la adresa [email protected] pentru a sesiza orice problema cu ursii sau situatie cu potential de pericol din zona proiectului, si vom face tot posibilul sa intervenim in cel mai scurt timp, in functie de complexitatea cazului.

 

 

Implică-te acum pentru păduri, cât încă mai poți

Susține lunar prima zonă-model din România:

Metode de plata

Doneaza lunar pentru RANGER GREEN si fii unii dintre contributorii sigurantei naturii si oamenilor din Romania. Vei primi in schimb filmulete exclusive din padure, pe care Levente le face saptamanal pentru cercetare stiintifica, dar si special pentru tine.

 

Orice suma conteaza si ne asigura previzionarea cheltuielilor pe termen lung. Vino sa traiesti momente pretioase in natura autentica, implica-te pentru ca suntem ultima generatie care poate lasa o mostenire naturala valoroasa. Trebuie sa protejam acum toate aceste comori, nu. vom mai avea o a doua sansa!

 

Cheltuielile permanente sunt:

 

 

 • echipamente pentru teren;
 • achizitie, asigurare si intretinere mijloace de transport;
 • patrule zilnice in padure;
 • kit si instalare garduri electrice; asiguram 95% din valoarea fiecarui gard electric, prin contract care prevede ca beneficiarul sa contribuie cu 5% din valoare si cu mentenanta permanenta – pentru ca un gard electric sa functioneze, este foarte importanta tunderea plantelor care cresc sub acesta; daca va fi atins de iarba, nu va mai functiona. Prima gospodarie care a primit un gard electric in cadrul proiectului Ranger Green a scapat deja de atacurile de urs. Ursul s-a indreptat in schimb catre gospodaria vecina, unde vom pune garduri electrice cu ajutorul donatiei tale;
 • kit & instalare sisteme de alerta in arbori (telefoane + panouri solare pentru alimentare baterie 365 zile pe an);
 • interventii 24/7 la alerte si situatii de urgenta (conflict om/urs, taieri ilegale, braconaj etc) și alertarea autoritatilor;
 • productie si distributie tomberoane anti urs;
 • salariul lui RANGER GREEN;
 • administrarea proiectului.

 

 

 

 

 

Screaming Trees isi are originile in indepartata jungla amazoniana, unde triburile au reusit sa invinga braconajul si taierile ilegale cu ajutorul tehnologiei RCFX. Si la noi a dat roade. Implica-te si tu in proiectul RANGER GREEN si devino parte dintre cei care protejeaza cele mai frumoase urme ale naturii din Romania.

Ajuta pentru prima zona model din muntii Vrancei si Penteleu si sa replicam modelul in alte regiuni din Romania. Doneaza lunar pana cand vrei tu, pentru viitorul padurilor si al speciilor din Romania.

 

Noi avem nevoie de natura, ea nu are nevoie de noi. Insa oamenii au ranit-o si este datoria noastra sa o protejam. Pe langa toate tragediile care se intampla padurilor, despre care va relatam de obicei, a venit momentul sa fii parte la nasterea si protejarea primeor zone model din Romania pe care sa le lasam generatiilor urmatoare.