Bila neagră și de la Agent Green pentru fan-ul OMG Adrian Rădulescu

blank

Agent Green este mulțumită că parlamentarii au votat ieri împotriva numirii lui Adrian Rădulescu pentru postul de ministru al Agriculturii deoarece acesta este un fan declarat al OMG (organisme modificate genetic).

În timpul audierilor din Parlament Adrian Rădulescu a declarat că este un fan al culturilor de plante modificate genetic, deși conform sondajelor de opinie 67% dintre români resping astfel de organisme din farfurii. ”Nu este de mirare că domnul Rădulescu, fan declarat și împătimit al OMG produse de corporația Monsanto, a fost refuzat de parlamentari la fotoliul pentru agricultură. Parlamentarii reprezintă totuși poporul, iar românii nu vor să fie cobai pentru OMG. În schimb mi se pare cel puțin straniu faptul că un om ca Rădulescu, care a cerut în public să fiu împușcat pentru că îndrăznesc să mă opun OMG în alimente și în culturi de câmp, a ajuns să fie propus într-o funcție atât de importantă. Acesta este un semnal extrem de negativ din partea celor care l-au propus. Avizarea lui Adrian Rădulescu ar fi putut însemna sfârșitul agriculturii ecologice și convenționale prin contaminarea cu OMG. Din fericire acesta a primit bila neagră atât de la parlamentari cât și de la noi”, a spus Gabriel Păun, Președinte Agent Green.

”Am crezut că nu aud bine când l-am auzit pe domnul Rădulescu la audieri pronunțându-se atât de vehement în favoarea culturilor de plante modificate genetic care conform sondajelor sunt respinse de români. Grupul PNL, sustine mai degrabă o agricultură durabilă și mai ales ecologică În prezent nu se justifică punerea în pericol a agriculturii ecologice pentru care România are un potențial de producție uriaș și o șansă de a se afirma pe piața europeană”, a spus Lucia Varga, membră a Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaților.

”Cred că votul colegilor mei în privința domnului Rădulescu a fost unul corect. În 2008 când am fost ministru la mediu și am încercat să interzic porumbul MG m-am blocat la ministerul agriculturii unde domnia sa era director de cabinet al ministrului. Dacă ar fi ajuns ministru nu se mai putea face nimic pentru a stopa expansiunea OMG și pentru a salva celelalte forme de agricultură. Este nevoie de un ministru echilibrat pe subiectul OMG, iar precauția față de acestea trebuie să stea la bază oricărei decizii”, a adăugat Attila Korodi, secretar al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaților.

”Mi se pare un gest exagerat să te declari fan al OMG când Europa spune NU acestor culturi și cere tot mai mult produse ecologice la care România poate fi lideră. Consumatorii au devenit tot mai conștienți și caută produse de calitate, naturale, care le protejează sănătatea, care oferă o șansă în plus copiilor noștri și care protejeză mediul. Sper că viitorul ministru al agriculturii va observa că OMG nu poate coexista cu agricultura convențională și ecologică și că se va uita acolo unde profitul agricol se întâlnește cu producția durabilă și sănătoasă”, a încheiat Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din Parlamentul European.