Contact
 

Salvează ultimele 526 000 hectare de păduri primare și seculare

Nu vom mai avea a doua sansa sa le salvam. Avem nevoie de ele mai mult ca niciodata. 

Investigatiile si campaniile AGENT GREEN au generat schimbari pozitive inca din 2009, primul an de activitate. S-a obtinut reglementarea corecta a problemei becurilor economice toxice cu mercur, introducerea taxei de mediu pentru sacosele din plastic, eliminarea soiei si porumbului modificate genetic din culturi de camp si din alimentele din toate magazinele din Romania.

Mai multe plangeri la Comisia Europeana s-au soldat cu demararea procedurii de infingement pentru incalcarea legislatiei pentru ariile naturale protejate. Si nu in ultimul rand, Agent Green a reusit sa opreasca, cu ajutorul mai multor ONG-uri si oameni de stiinta,  asfaltarea Retezatului, faimosul drum DN 66A care ar fi urmat sa treaza prin zone de protectie integrala ale parcurilor nationale Retezat si Domogled – Valea Cernei.

 

In anii ce au urmat, AGENT GREEN si-a fixat obiectivul de a lupta pentru combaterea taierilor ilegale si a salvarii parcurilor nationale si a ultimelor paduri virgine. Mii de hectare cu paduri virgine din Muntii Tarcu, Semenic, Baraolt sunt acum strict protejate in Catalogul National datorita campaniilor organizatiei. Am convins 6 companii care proceseaza mai bine de jumatate din lemnul exploatat in Romania sa refuze arbori taiati din parcurile nationale. Am reusit ca in noul cod silvic sa se restrictioneze accesul oricarei companii la mai mult de 30% din lemnul exploatat in Romania, per specie. Inainte accesul unei companii era nelimitat. Prin denunturi repetate pentru taieri ilegale am determinat autoritatile de control – Politia, Garda de mediu, Garda forestiera, Anaf si Justitia – sa treaca la actiune. Denunturile s-au lasat cu amenzi cumulate de milioane de lei, dosare penale si incarcerarea celor vinovati.

 

Multumita donatiilor oamenilor care iubesc natura si se implica, AGENT GREEN poate lupta in interesul tau pentru combaterea taierilor ilegale si abuzive de padure, salvarea ultimelor paduri virgine si a parcurilor nationale. Lucram cu cei mai buni investigatori si experti in stiintele naturii.

 

Am aratat deja ca putem salva paduri si genera dezbateri pentru imbunatatirea legislatiei si aplicarea mai buna a acesteia. Si tu poti deveni erou al padurilor din Romania, prin sustinerea acestor initiative. Folosim donatiile pentru operatiuni, logistica si salarii, de aceea ele sunt indispensabile activitatii pe care o desfasuram.

 

Hai alaturi de noi! Sustine AGENT GREEN cu o donatie lunara sau individuala si protejam impreuna natura pentru noi si generatiile viitoare

Implică-te acum pentru păduri, cât încă mai poți

Alege cum vrei să donezi:

Metode de plata

Poti dona si prin PayPal
PROTEJEAZA ULTIMELE SUPRAFETE INTINSE DE PADURI NATURALE DIN EUROPA

Implică-te acum pentru păduri, cât încă mai poți

Alege cum vrei să donezi:

Metode de plata

Transfer bancar / ordin de plata

 

CONT LEI

Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green

Cod unic de înregistrare – 25261826

Cont IBAN LEI: RO02RNCB0072156916030001

 

EURO

Information about the bank:

Name: Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 1 Bucuresti

Adress: Calea Victoriei nr. 155, Bucuresti, Sector 1

Swift Code: RNCBROBU

 

Information about the account holder:

Name: Asociatia Agent Green

Cod IBAN EURO account: RO72RNCB0072156916030002  

Doneaza prin PayPal (sau carte de credit)
Sponsorizare persoane juridice

 

 

Avem vesti bune despre redirectionearea impozitului! 

2% a devenit 3,5%! AFLA MAI MULTE