Contact
Donații

AGENT GREEN este o organizatie mica, insa rezultatele vorbesc de la sine despre abilitatea de a utiliza resursele in cel mai efficient mod posibil. Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina de donatii.

 

Agent Green nu tace, dar face

AGENT GREEN NU TACE, DAR FACE

Investigatiile si campaniile AGENT GREEN au generat schimbari pozitive inca din 2009, primul an de activitate. S-a obtinut reglementarea corecta a problemei becurilor economice toxice cu mercur, introducerea taxei de mediu pentru sacosele din plastic, eliminarea soiei si porumbului modificate genetic din culturi de camp si din alimentele din toate magazinele din Romnaia. Tot in primul an, mai multe plangeri la Comisia Europeana s-au soldat cu demararea procedurii de infingement pentru incalcarea legislatiei pentru ariile naturale protejate. Si nu in ultimul rand, Agent Green a reusit sa opreasca asfaltarea Retezatului, faimosul drum DN 66A care ar fi urmat sa treaza prin zone de protectie integrala ale parcurilor nationale Retezat si Domogled – Valea Cernei.

 

In anii ce au urmat, AGENT GREEN si-a fixat obiectivul de a lupta pentru combaterea taierilor ilegale si a salvarii parcurilor nationale si a ultimelor paduri virgine. Mii de hectare cu paduri virgine din Muntii Tarcu, Semenic, Baraolt sunt acum strict protejate in Catalogul National datorita campaniilor organizatiei. Am convins 6 companii care proceseaza mai bine de jumatate din lemnul exploatat in Romania sa refuze arbori taiati din parcurile nationale. Am reusit ca in noul cod silvic sa se restrictioneze accesul oricarei companii la mai mult de 30% din lemnul exploatat in Romania, per specie. Inainte accesul unei companii era nelimitat. Prin denunturi repetate pentru taieri ilegale am determinat autoritatile de control – Politia, Garda de mediu, Garda forestiera, Anaf si Justitia – sa treaca la actiune. Denunturile s-au lasat cu amenzi cumulate de milioane de lei, dosare penale si incarcerarea celor vinovati.

 

Multumita donatiilor tale, AGENT GREEN poate lupta in interesul tau pentru combaterea taierilor ilegale si abuzive de padure, salvarea ultimelor paduri virgine si a parcurilor nationale. Lucram cu cei mai buni investigatori si experti in stiintele naturii.

 

Am aratat deja ca putem salva paduri si genera dezbateri pentru imbunatatirea legislatiei si aplicarea mai buna a acesteia. Si tu poti deveni erou al padurilor din Romania, prin sustinerea acestor initiative. Folosim donatiile pentru operatiuni, logistica si salarii, de aceea ele sunt indispensabile activitatii pe care o desfasuram.

 

Hai alaturi de noi! Sustine AGENT GREEN cu o suma simbolica, lunar, si impreuna putem genera schimbari pozitive. 

Implică-te acum pentru păduri, cât încă mai poți

Alege cum vrei să donezi:

Metode de plata

Poti dona si prin PayPal
Pentru a sprijini financiar campaniile pentru protejarea padurilor puteti face donatii unice sau recurente aici:

Implică-te acum pentru păduri, cât încă mai poți

Alege cum vrei să donezi:

Metode de plata

Transfer bancar / ordin de plata

 

CONT LEI

Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green

Cod unic de înregistrare – 25261826

Cont IBAN LEI: RO02RNCB0072156916030001

 

EURO

Information about the bank:

Name: Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 1 Bucuresti

Adress: Calea Victoriei nr. 155, Bucuresti, Sector 1

Swift Code: RNCBROBU

 

Information about the account holder:

Name: Asociatia Agent Green

Cod IBAN EURO account: RO72RNCB0072156916030002  

Doneaza prin PayPal (sau carte de credit)
Sponsorizare persoane juridice

 

 

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Astfel dvs. DECIDETI modul in care doriti sa fie cheltuiti acesti bani. Este important sa stiti ca aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ea reprezinta o parte a impozitului pe venit deja platit statului, care poate fi directionata de fiecare cetatean in parte catre organizatia non-profit dorita.

 

Daca doriti ca prin directionarea a 2% din impozitul pe care Dumneavoastra l-ati platit statului anul trecut, sa sprijiniti activitatea AGENT GREEN, atunci va rugam sa urmati pasii de mai jos:

  1. Descarcati formularul precompletat cu datele Asociatiei Agent Green.
    Daca aveti venituri din salarii completati formularul aici
    Daca aveti venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor (fara arendare), venituri din activitati agricole, din silvicultura si piscicultura, castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare completati formularul aici.

  2. Listati formularul, completati-l cu datele dumneavoastra si semnati-l. Nu este necesar sa completati suma, aceasta va fi calculata de catre reprezentantii Administrației Financiare.

  3. Trimiteti formularul completat in original la Administratia Finantelor Publice de domiciliu.

Detalii suplimentare despre 2% sunt disponibile pe www.doilasuta.ro
realizat de Asociatia pentru Relatii Comunitare