19369,24 hectare din Parcul National Domogled salvate!

blank

Am reusit! 

 

blank

Nu prin protest de data asta, ci prin instanta! Incepem cu felicitari si multe multumiri pentru avocata noastra si voluntarii care au dus la aceasta victorie uriasa, si pentru donatorii si partenerii care sustin procesele noastre in instanta demult. Am mai castigat procese pentru paduri, dar niciodata pentru 19369,24 hectare dintr-un parc national, unul dintre cele mai paradisiace locuri din Romania, Parcul National Domogled. Si nici nu stim sa se mai fi intamplat asta inainte. 
Parcul National Domogled RESPIRA, pentru prima data, in liniste. Este doar inceputul! Agent Green a castigat procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu Ministerul Mediului si cu Romsilva. 19369,24 de hectare din Parcul National Domogled – Valea Cernei nu mai pot fi atinse incepand de astazi.
Oricine vede un camion cu lemne iesind din UP Cernisoara, Baia de Arama, Balmes, Ivanu si Olanu este rugat sa anunte imediat politia. Transportul ar fi 100% ILEGAL! Amenajamentul silvic a fost suspendat si odata cu acesta, toate taierile planificate.
Orice lucrari silvice inseamna de acum infractiune forestiera si de incalcare a hotararilor judecatoresti.Il rugam pe ministrul mediului, domnul Costel Alexe sa dispuna toate masurile necesare pentru a asigura ca Romsilva si firmele de exploatare au iesit deja din Parcul National Domogled.
 
 

 
 

N-o sa mai vedem asa ceva cel putin intr-un parc national din Romania. Hai sa iubim cu totii natura si sa devenim antreprenori creativi, sa o cinstim prin ecoturism, sa ne bucuram de serviciile ei vitale si de frumusetea ei magica. Ce-ar fi sa incercam o perioada, sa ne convingem cu totii? Ca industriile distructive  sau crude sunt doar reteta dezastrului?

 
Dar daca vrem sa vedem asa ceva in continuare, trebuie sa ne implicam cat mai multi. Noi ducem lupta mai departe si te asteptam si pe tine la actiuni, iar pana atunci, daca vrei sa ne sustii cu procesele sau restul proiectelor, o poti face aici sau pe Patreon.
 
blank

Angi Șerban

Angi Șerban este antreprenor social, activistă, și vice-președinta organizației non-guvernamentale ,,Corupția Ucide” din 2020, cu experiență în zona civică de peste 7 ani.

Angi derulează în prezent, sub umbrela organizației, un proiect numit CIVISTARTER, prin care până la acest moment 300 de tineri au deprins abilități civice și au diseminat aceste informații în comunitățile lor.

Una dintre cele mai importante credințe ale ei este că dacă ai un scop, un plan, o echipă și muncești cu seriozitate, orice este posibil.

Angi a fost project manager la Casa Activistului – Hub civic, în perioada 2018 – 2020. Aici a ajutat la implementarea mai multor workshopuri de educație nonformală, la care au participat, în total, peste 2.000 de persoane.

Angi este și trainer NVDA – Non Violent Direct Action sau Acțiune Directă Non Violentă – prin care demonstrează că acțiunile civice pot fi duse la capăt și într-o manieră lipsită de violență.