Medalia Verde: Agent Green și Charlie Ottley îndeamnă brandurile să plătească dreptul de copyright către urși #BearRight

blank

Medalia Verde din această săptămână merge către o inițiativă inedită, prin care primesc sprijin urșii din România.

Agent Green alături de celebrul realizator TV Charlie Ottley fac un apel inedit pentru construirea unui nou sanctuar al urșilor în România. Companii internaționale sunt chemate să se alăture campaniei Bear Right, prin plata dreptului de copyright către urși.

Urșii au inspirat atâtea branduri – de la bere, balsam de rufe, îmbrăcăminte până la dulciuri și sucuri. Într-o serie de clipuri lansate pe rețelele de socializare de Agent Green, Charlie Ottley îndeamnă brandurile care folosesc imaginea sau cuvântul “urs” în identitatea lor să plătească dreptul de copyright către urși (bear right) și să contribuie astfel la realizarea unui nou sanctuar în România. Pentru a susține inițiativa Bear Right, companiile pot intra în contact cu un reprezentant al campaniei, online.

Pentru realizarea sanctuarului sunt luate în calcul locații mai ales din județele cu cele mai mari populații de urs, precum Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Vrancea. Arealul ales ar urma să răspundă nevoilor de bază ale urșilor, astfel că gradul de naturalețe al habitatului va avea un rol esențial. Teritoriul trebuie să cuprindă pădure mixtă din compoziția căreia să nu lipsească fagul, o pajiște, apă curgătoare și o baltă. În acest sanctuar, urșii vor putea să-și exprime comportamentul natural și vor avea acces la facilități care să le stimuleze condiția fizică și să-i mențină activi.

Programul va urmări inclusiv reintroducerea în natură a acelor urși care mai pot fi reabilitați.

Despre inițiativă ne-a povestit, în Misiunea Verde, Gabriel Păun, activist de mediu, președintele Agent Green:

blank