Mistreții uciși în Constanța – victime ale distrugerii habitatelor naturale

blank

AGENT GREEN și VIER PFOTEN cer viaducte pentru animale la autostrada Soarelui

Organizațiile AGENT GREEN și VIER PFOTEN sunt revoltate de uciderea cu brutalitate a șase mistreți la șantierul de la autostrada Cernavodă – Constanța. ONG-urile critică CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale) deoarece lipsa viaductelor pentru animalele sălbatice de la autostrada Soarelui duce în mod frecvent la accidentarea mortală a acestora.

Reamintim că, în urma cu câteva zile, persoane necunoscute de pe șantierul noului tronson Cernavodă – Constanța au hăituit și strivit cu utilajele șase mistreți, între care și o femela cu pui. Legea 9/2008 pentru protecția animalelor prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 până la 10.000 de lei.

Din păcate, cazurile de cetățeni care torturează și ucid animale de placere nu sunt o noutate în România. Politia a deschis o ancheta, insa am dori ca de data aceasta sa sanctioneze drastic astfel de fapte, in baza legii pentru protectia animalelor. Este greu de inteles ca provocarea de suferinte animalelor poate fi o sursa de distractie pentru unii dintre semenii nostri. Astfel de acte barbare trebuie pedepsite cu închisoarea”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe naţionale Vier Pfoten România.

Gabriel Păun, Președinte Agent Green atenționează că ”Autostrada Soarelui a devenit autostrada morții pentru ultimele animale sălbatice din Bărăgan și Dobrogea. În septembrie am parcurs autostrada de la București la Fetești și într-o singură zi am numărat 18 de vulpi strivite de mașini pe un singur sens de mers. Acum, la noul sector de autostradă, unii lucrători se distrează ucigând mistreți. În secolul 21 s-a construit o autostradă fără viaducte pentru animalele sălbatice care astfel au râmas izolate de o parte și de alta a drumului. În acea parte a țării mai puțin de 3% din suprafață mai este împădurită. Pâlcurile de pădure rămase precum Murfatlar și Făclia unde animalele s-au refugiat ar trebui ferite de autostradă. Compania Națională de Autostrăzi trebuie să construiască de urgență viaducte speciale pentru animalele sălbatice și să monteze plase funcționale de protecție. Actualele plase sunt o joacă. În lipsa viaductelor animalele sapă șanțuri pe sub plasă și ajung pe asfalt sfârșind sub roțile mașinilor

AGENT GREEN și VIER PFOTEN România cer:

  • Poliției Medgidia să îi sancționeze pe cei care se fac vinovați de acest caz de cruzime asupra animalelor

  • CNADNR să construiască cel puțin 11 viaducte și plase de protecție pentru fauna sălbatică la autostrada Soarelui