ONG-urile și-au unit forțele pentru interzicerea vânătorii de trofee și protejarea reală a urșilor

blank

DIICOT trebuie să ancheteze lanțul minister – cercetare – industrie trofee vânătoare

Organizațiile naționale și internaționale transmit astăzi autorităților din România și din UE, precum comunității științifice internaționale o scrisoare prin care atenționează că planul de acțiune pentru conservarea populației de urs pe care ministerul mediului din România ar urma să îl aprobe promovează în realitate vânătoarea de trofee.

Acest plan nu va reduce numărul de incidente. Din contră le va înmulți și va pune în pericol crescut oamenii și urșii”, avertizează Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Într-o serie de 2 reportaje ”Inspectorul PRO” difuzate pe postul de televiziune PRO TV la 5 și 6 iunie 2018, s-a arătat că un singur mare organizator de vânătoare de trofee are relații apropiate exact cu specialistul implicat oficial în recensemântul de urși care este anchetat pentru săvârșirea infracţiunillor de fals intelectual, conflict de interese, abuz în serviciu şi uz de fals. În reportaj s-a aratat pentru prima oară că ursulețul ucis în Sibiu într-un ghiveci cu flori în toamna anului 2016 a fost de fapt capturat, înfometat 3 zile și apoi adus în portbagajul unei mașini direct în oraș.

Ministerul Mediului este pe cale să gireze afacerile unei structuri de crimă organizată. Asta este o anchetă care trebuie preluată imdiat de DIICOT”, a adăugat Păun.

Vezi reportajele Inspectorul PRO aici:
https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/razboiul-ong-urilor-cu-autoritatile-care-vor-reluarea-vanatorii-de-ursi-marturia-unui-director-de-la-mediu.html
https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/dosar-penal-la-brasov-pentru-stabilirea-modului-in-care-au-fost-acordate-cotele-de-vanatoare.html

ONG-urile au trimis ministerului mediului comentarii pentru îmbunătățirea planului de acțiune pentru urs încă de la 26 aprilie 2018, dar scrisoarea a fost ignorată. VEZI SCRISOAREA AICI:
https://www.agentgreen.ro/in-atentia-doamnei-gratiela-leocadia-gavrilescu-viceprim-ministru-ministru-al-mediului/

Scrisoarea transmisă astăzi forurilor internaționale este o procedură de escaladare a situației. ”Practic, în scrisoare arătăm că în planul propus primează împușcarea pentru trofee și nu rezolvarea situației. Se permite împușcarea peste sporul natural al speciei pe statistici neserioase, fără să se știe câți urși există de fapt în România și care este sporul natural al speciei”, a încheiat Păun.
Organizațiile și coalițiile care au semnat scrisoarea sunt: Agent Green, WWF Danube-Carpathian Programme Romania , Humane Society International, University of Bucharest / Ohio University, Alianța Pentru Combaterea Abuzurilor, Fundația Conservation Carpathia, Coaliția, Animals International, Fundația EuroNatur și Environmental Investigation Agency.