Contact
 

Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din România

Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din România

Confirmate de cercetători încă din anul 2004*, pădurile virgine din România ocupau o suprafață de cel puțin 218,000 hectare. Asta înseamnă că 2/3 din pădurile virgine ale Europei se află la noi in România.

Guvernul României a ignorat acest studiu vreme de mulți ani. În tot acest timp proprietarii de păduri și companiile de exploatare a lemnului l-au folosit doar pentru a le distruge.

Doar 10% din aceste păduri fac parte în prezent din patrimoniul UNESCO și alte aproximativ 10% fac parte din parcuri naționale și sunt parțial protejate.

Restul de 80% au fost în mare parte expuse exploatărilor si nu sunt înca în Catalogul Națonal al Pădurilor Virgine deși un ordin de ministru le protejează înca din anul 2012.

Codul Silvic din anul 2015 obligă de asemenea Guvernul României să protejeze toate pădurile virgine, însa masurile de prevenție impuse de Guvern sunt prea timide. Ultimele păduri virgine sunt distruse chiar în acest moment. Se fac drumuri forestiere noi si se taie arbori în păduri care nu fuseseră niciodată exploatate. Odată realizate intervenții umane, păduri virgine sunt pierdute pentru totdeauna și nu exista niciun fel de sancțiune pentru această crimă. Mai mult, Guvernul nu face studiile care stau la baza identificării și protejării pădurilor virgine. Aceste activități au rămas astăzi la mila oamenilor de rând și a ONG-urilor.

Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din România

Domnule ministru Ioan Deneș,

Confirmate de cercetatori încă din anul 2004*, pădurile virgine din România ocupau la acea vreme o suprafață de cel putin 218,000 hectare. Asta inseamna ca 2/3 din pădurile virgine ale Europei se află la noi în România.

Guvernul României a ignorat aceast studiu vreme de mulți ani. În tot acest timp proprietarii de păduri și companiile de exploatare a lemnului l-au folosit doar pentru a le distruge.

Doar 10% din aceste păduri fac parte în prezent din patrimoniul UNESCO și alte aproximativ 10% fac parte din parcuri naționale și sunt partial protejate.

Restul de 80% au fost în mare parte expuse exploatărilor și nu sunt înca în Catalogul National al Padurilor Virgine, deși un ordin de ministru le protejează înca din anul 2012.

În afara de pădurile virgine inventariate în anul 2004 mai sunt și altele care nu au fost înca descoperite. Nimeni nu știe de fapt în acest moment câte păduri virgine au mai rămas.

Codul Silvic din anul 2015 obligă de asemenea Guvernul României să protejeze toate pădurile virgine, însa măsurile de prevenție impuse de Guvern sunt prea timide. Ultimele păduri virgine sunt distruse chiar în acest moment. Se fac drumuri forestiere noi și se taie arbori în păduri care nu fuseseră niciodată exploatate. Odată realizate astfel de intervenții umane, pădurile virgine sunt pierdute pentru totdeauna și nu există niciun fel de sancțiune pentru această crimă. Mai mult, Guvernul nu face studiile care stau la baza identificării și protejării pădurilor virgine. Aceste activități au ramăs astăzi la mila oamenilor de rând si a ONG-urilor de mediu.

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă cer să:

- realizați pănă la sfârșitul anului 2017 un nou studiu la nivel național bazat pe harți satelitare de înalta rezoluție care să stea la baza tuturor studiilor de teren pentru identificarea ultimelor păduri virgine și includerea lor in Catalogul National

- să întreprindeți actiuni de prevenție la nivel național în toate zonele unde mai este posibil să existe păduri virgine, cvasivirgine și ecosisteme speciale. Aceasta trebuie să fie prioritate principală pentru Garda Forestieră.

- asigurați un regim de protecție strictă pentru toate pădurile virgine și cvasivirgine care se afla în arii naturale protejate;

- faceți toate demersurile pentru includerea tuturor pădurilor virgine care corespund criteriilor UNESCO în Patrimoniul Mondial Natural;

- emiteți un ordin pentru sancționarea clară a distrugerii pădurilor virgine si cvasivirgine

Cu speranță în buna Dumneavoastră credință,

[signature]

Distribuie petiția:

   

*NOTA: Veen, P.; Biris, I.-A. (Eds.), 2004: “Inventory and strategy for sustainable management and protection of virgin forests in Romania”, PINMATRA project, co-financed by the Dutch Royal Society for Nature Conservation KNNV

72 Comments
 • ArseneLupin
  Posted at 01:13h, 16 februarie Răspunde

  Solutia teoretica exista si este scrisa si in cartile de silvicultura ,printre altele.
  Ea consta in valorificarea armonioasa a tuturor resurselor padurii ,nu doar a lemnului.
  Exportul de materie prima(in cazul tarii noastre) este o stupizenie ,dar de fiecare data cand le ziceam silvicilor
  chestia asta ,dadeau din umeri zicand ca ei nu pot face nimic ,ca sunt simpli functionari publici(
  desi unii imi dadeau dreptate).Si mai ziceau ca daca se opun concret ,a doua zi sunt dati afara ,
  si iarasi ,din pacate ,cred ca aveau dreptate.
  Aici trebuie facuta delimitarea intre puterea lumii acesteia si puterea lui Dumnezeu ,
  Ele, de cand cu libera cugetare la moda ,sunt multimi cam disjuncte ,si ideatic ,si social..
  Situatia distrugerii biodversitatii nu e noua si nu tine doar de paduri ,tine inclusiv de mediul intelectual al
  tuturor tarilor lumii.A nu accepta ca 1 este diferit de 2 ,exact politica…. de “corectitudine politica” ,
  extinsa pe toate planurile posibile ,vizeaza transformarea unei societati diverse ,diferentiate ,si deci cu
  o capacitate crescuta de reactie ,intr-o societate de tip nediferentiat ,de tip amoeba.
  Este echivalent cu dorinta deja vizibila de a ucide Creatia lui Dumnezeu.
  Mai demult am auzit o profetie distractiva ea ,nu din mediul ortodox ,dar probabil valabila ,
  ca sfarsitul lumii va veni cand ultimul pigmeu va ucide ultimul elefant.
  Se pare ca unii “pigmei” morali (sa ma scuze pigmeii) ucid astazi ce a mai ramas de ucis.
  Zic ca are sens sa se discute civilizat pe forumuri ,exista multe idei bune.
  Dar totul se reduce la ecuatia de putere.
  Cei care fac prostii acum ,de fapt se indreapta nevazut spre un loc …cool ,unde va fi foarte …hot .!
  Surpriza lor va fi maxima cand vor constata ca au intrat acolo singuri.
  Consider ca trebuie popularizate prin carti studiile despre natura ,chiar acum ,(2018) am gasit una aparuta
  la Adevarul ,despre inteligenta animalelor ,si poate unii dintre cei care ne conduc ,vor ajunge cu greu
  la nivelul corvidelor ,despre care s-a constatat ca pot aplica cu succes legea lui Arhimede…
  Dincolo de glume ,sa ne gandim putin la principil aripii de avion.Datorita formei ,ea impinge particulele de aer in jos ,
  si ca o reactiune ,aripa este impinsa in sus ,de portanta astfel generata.
  Daca noi toti evitam toate relele din viata noastra(si le impingem sub noi ,departandu-ne de ele)
  ,tot ce e tentatie si negativ ,imoral ,generam portanta ,,zbor ,desi nu imediat
  vizibil ,la nivel de societate ,de popor.
  Deci dusmani nu ne sunt semenii nostri mintosi si buni ,indiferent de neam ,ci relele ,pacatele crestinesti.Daca le evitam ,
  indirect dar ferm ,se vor salva si padurile.
  Pare usor fantezist si incredibil ,dar asa este.

  Doamne ajuta!

 • raluca marinescu
  Posted at 10:27h, 14 septembrie Răspunde

  Este o dovada de lipsa de responsabilitate, de prostie si de inconstienta din partea celor care taind padurile ne pun viata si sanatatea in pericol tuturor. Alunecarile de teren, inundatiile, schimbarile climatice, lipsa de oxigen, deranjarea faunei si florei specifice si toate dereglarile care vor urma sunt un pret prea scump pe care il vom plati cu totii. Nu pot sa cred ca nu exista solutii sa spunem STOP! Vinovatii sa fie pedepsiti exemplar!

 • Mircea Sacui
  Posted at 07:50h, 14 septembrie Răspunde

  Solutia cea mai sigura , deci buna, este ca statul Roman sa recumpere padurile virgine si sa le dea protectia cuvenita pentru conservare si pastrare in stare naturala spre folosul poporului roman. Caci, banii vin, bani se duc. Metoda de recumparare a padurilor se practica in tarile ce-si iubesc patrimoniul. Omul e hapsan, cat traieste se lacomeste, iar cand moare, dupa el potop!

 • Vlad
  Posted at 16:08h, 20 iulie Răspunde

  Salut,
  Cautand sa semnez o petitie pe aceasta tema am constatat ca sunt cel putin 20 de initiatori de petitii.
  Ce faceti cu ele, cu semnaturile noastre ? Nu gasiti un deputat / senator care sa sustina demersurile noastre ?
  Nenorocirea este ca padurile se taie legal 90%. trebuie schimbata legislatia. Un referendum sau ceva sa urnim nesimtitii care legifereaza acest jaf.

 • Ghinea Constantin
  Posted at 00:35h, 11 aprilie Răspunde

  Cred că ”luarea de atitudine” aparține naivilor. Nici nu vă imaginați ce interese sunt la ”nivel înalt”. ”Afaceri” care în loc să-i aducă în fața justiției, în realitate le umflă conturile și măresc gradul de corupție în România. Ceeace faceți voi, prin indignarea față de expluatările sălbatice din Romania, sunt, în principiu îndreptățite, dar sunteți naivi dacă credeți că, cu acest gen de atitudini rezolvați ceva. Nu le citește nimeni (dintre cei ce ar avea vreo putere). Fiți siguri de asta. Si atunci de ce o mai faceți ? numai ca să socializați ? alegeți-vă o altă temă…

  • Gogorita Laurentiu
   Posted at 13:56h, 26 aprilie Răspunde

   Atitudinile de genul asta nu ajuta la progres, oamenii macar incearca si schimbarile mici sunt cele care fac diferenta. Cu oameni ca dumneata, care tot afirma ca nu o sa se schimbe nimic, e de inteles de ce schimbarea se produce asa greu. E trist ca va ‘deranjeaza’ existenta petitiilor de genul asta cand pe net sunt atatea chestii inutile. In mod cert, tema aleasa conteaza, si nu, nu sunt pentru socializare. Sper doar sa nu imi fi petrecut 5 min din timp sa spun toate cele de mai sus fara folos.

 • Mihai
  Posted at 13:42h, 15 martie Răspunde

  Nu !, deocamdata in Romania puterea noastra ca masa de oameni nu o pot infrange. In fond si la urma urmei chiar si partidele sant formate tot din oameni. Armata si politita tot din familiile noastre sant asa ei cred ca nu pot fi atinsi. Dumnezeu sa ii fereasca ca oamenii sa se alieze toti ca nu mai au pe unde scapa. Au mai incercat si altii in trecut stati linistiti. Asa ca sa punem capat furtului si distrugerilor caminului atator animale care si ele au drepturile lor si in plus caminul oxigenului si recreatiei noastre. Haideti sa ii oprim pe aceasta mana de handicapati mintali.

 • Cristina
  Posted at 07:50h, 14 martie Răspunde

  Ar trebui sa faceti o petitie si pentru modificarea legislatiei astfel incat sa fie interzisa taierea oricarui copac din Romania in urmatorii 50 ani. Cosmetizarile, in localitatile unde sunt necesare, sa fie efectuate exclusiv de agronomisti ecologisti cu experienta dovedita practic, nu de documente false. Iar exploatatorii forestieri care au activat pe teritoriul Romaniei in ultimii 25 de ani sa fie obligati sa planteze din banii lor, echivalentul masei lemnoase defrisate.

  Referitor la lideri care sa ne reprezinte interesele, cred ca a venit momentul in care ne putem reprezenta singuri. Ne mai trebuie doar niste oameni isteti pentru un sistem de propunere si votare lunara, a deciziilor si legilor pe care noi consideram ca ne sunt utile noua si copiilor nostri. Iar banii necesari pentru aceasta ar fi mai mult decat suficienti, dupa concedierea parlamentarilor, deputatilor si angajatilor excesiv de numerosi (si inutili) din ministere.

  • andreea
   Posted at 13:45h, 15 martie Răspunde

   De acord cu initierea unor proiecte de lege care sa interzica in Romania taierea copacilor…cred ca ocupam locul I in Europa: le furnizam materie prima si ii privam de oxigen pe copiii nostri!!

 • Daniel Roxin
  Posted at 11:52h, 13 martie Răspunde

  Aveti o problema cu semnarea petitiei. Am incercat de doua ori sa semnez si nu mi s-a procesat actiunea…

  • Oven36
   Posted at 20:19h, 13 martie Răspunde

   Am avut o problema tehnica care intre timp a fost rezolvata.

   Va multumim pentru semnatura,

   Agent Green

 • Ghilt George
  Posted at 09:27h, 13 martie Răspunde

  Nu pot semna petitia. O mai fi semata in trecut?

  • Oven36
   Posted at 20:23h, 13 martie Răspunde

   Deoarece numarul de confirmari trimise astazi a crescut exponential, a fost atinsa limita maxima de e-mailuri.
   Am rezolvat problema si semantura dumneavoastra a fost procesata.

   Va multumim pentru intelegere,
   Agent Green

 • Mitu Georgeta
  Posted at 00:42h, 13 martie Răspunde

  Cei ce au distrus padurile ar trebui obligati sa replanteze langa fiecare rest de trunchi lasat in munti. De ce trebuie sa cheltuiasca Guvernul pentru reimpadurire? Ar trebui stopat taiatul padurilor pentru ceva ani, rezerve de masa lemnoasa cred ca sunt suficiente pentru orice este necesar. Deasemenea ar trebui total interzis exportul de masa lemnoasa bruta / cherestea……..DAR, SUNT INTERESE SI INTERESE……

 • Dan
  Posted at 09:29h, 12 martie Răspunde

  Indiferenta ne-a adus aici…putem schimba asta!! 😉

 • Tanasoiu Ionel
  Posted at 23:27h, 11 martie Răspunde

  Sunt socat! Vreau sa ma implic activ. Nu pot sa cred ca neneorocitii au distrus padurile alea, nu pot sa cred ca nu mai sunt, cvum a fost posibil!? Am mers de multe ori in zonele astea si in studentie si dupa am venit in C. de Argesi, dupa facultate. Imi vine sa plang. Trbuie sa incepem, in primul rand sa pichetam prelucratorii de lemn din zona.

 • brojby
  Posted at 20:54h, 11 martie Răspunde

  Nu v-ati gandit si la o prezenta in parlament, ca partid politic? Cred ca ar fi benefic sa fiti acolo unde se fac legile.
  Oricum, succes in ceea ce faceti!

 • Costin
  Posted at 13:40h, 28 februarie Răspunde

  Agent green de ce primesc in 2017 petitie in care se cere crearea unui nou studiu pana la sf anului 2016? …
  Te rog sa corectezi aceasta eroare care invalideaza petitiile.

  • Oven36
   Posted at 16:19h, 02 martie Răspunde

   Petitia este activa incepand cu anul 2016. Am actualizat continutul.
   Va multumim!

  • Vasile
   Posted at 21:22h, 12 martie Răspunde

   Dragi romani trebuie sa ne unim toți și sa cerem incriminarea abuzului în serviciu cu pedeasă aspra (45-85 ani de închisoare și La munca în folosul comunității nu sa ii intreținem tot noi ) eliminarea clasei politice din anii ’90 pana in prezent !!!Nu avem nevoie de politicieni care apară și favorizează mafioții care ii finanteaza ci de lideri care reprezinta interesele poporului roman!!!!! Confiscarea tuturor averilor și proprietăților care nu pot fi justificate și trecute în patrimeniul statului.
   Doar uniți si cu ajutorul lui Dumnezeu vom invinge!!!
   Noi suntem milioane ,ei sunt cateva sute!!!!
   Meritocratia.ro

 • Adi
  Posted at 08:19h, 28 februarie Răspunde

  Sper sa nu apucați Sfintele Paști nici unu dintre voi trădători de tara și de neam !!!asta va doresc ,cu lacrimi în ochi la ce vad zilnic pe șosele și mai nou pe căile ferate

 • Vally
  Posted at 21:01h, 18 noiembrie Răspunde

  Numai Dumnezeu ne mai poate salva din robia in care am intrat … Rugati-va sa se indure sa ne ierte si sa ne scape de monstrii astia care ne-au decimat tara ani de-a randul… Doar El ne poate ajuta.

 • Meila Ionela-Monica
  Posted at 10:44h, 17 noiembrie Răspunde

  Padurea inseamna oxigen, inseamna frumusete, fericire si dorinta de a trai. Padurea inseamna VIATA. Dreptul la viata este cel mai natural drept al omului, protejat prin lege. Doar ca cei care fac legile, ne taie padurile. Urmarile se vad. DEZASTRU, CALAMITATE!

 • Boscornea Ciprian
  Posted at 19:57h, 27 septembrie Răspunde

  Blestematii sa fie cei ce au facut aceste legi,blestematii sa fie cei ce si-au vindut padurile si cei mai blestematii sa fie cei ce se duc sa le taie

 • Malaescu Daniel
  Posted at 16:48h, 03 septembrie Răspunde

  Avem nevoie de o legislație clară a cărei aplicare să fie atent controlată, pentru a nu se mai putea atenta la resursele și bogățiile României, de dorit ar fii doar exportul unor produse, nu exportul materiei brute neprelucrate ca în prezent. Resursele și bogățiile naturale sunt bunuri ale patrimoniului țării și nu pot face obiectul unui contract de extragere sau uz cu firme private naționale sau străine. Strategia pentru aceste domenii trebuie să fie de interes național exploatate și prelucrate de statul suveran pe teritoriul căruia acestea se află, putând fi exportate doar produsele realizate în urma procesării și prelucrării a produselor finite la prețurile piețelor internaționale. Sper că sunt în asentimentul poporului Român.

 • Gigi
  Posted at 21:42h, 26 august Răspunde

  Guvern împuțit,salvați flora si fauna tari lăsați lăcomia deoparte pt ca asta contează in viata nu ce ai in buzunar din furat!

 • Ovidiu
  Posted at 22:48h, 06 iulie Răspunde

  Toata lumea se poarta cu manusi cu aceste javre ordinare care au ajuns la putere, au decizia in maini si nu fac nimic, deoarece nu au nici un respect pentru bunurile tarii. Le inghitim zilnic hotiile si batjocura la adresa noastra a romanilor cinstiti si trebuie sa privim toate dejectiile pe care acestia le produc. Pana cand? La gunoi cu ei acolo unde le e locul jegurilor umane.

 • Tone Enut Ioan
  Posted at 08:24h, 14 iunie Răspunde

  Padurea asigura echilibrul planeteinoastre. Avem datoria sa plantam pomi. Padurile sa fie taiate dupa un plan strategic care sa includa si reimpadurirea.

 • Robert
  Posted at 10:46h, 12 iunie Răspunde

  Astazi, daca mergi intr-o padure virgina nu intalnesti aproape niciun drumet. Majoritatea petrece timp pe asfaltul din orase, pe facebook si in mall-uri ….. oare asta sa fie strategia celor care vor sa ne fure natura de a ne tine departe de ea ?

  Astazi este cel mai potrivit moment sa luam atitudine, vorba aceea. cel mai potrivit moment pentru a sadi un copac a fost acum 20 de ani, urmatorul este astazi !

  O singura crenguta rupta dintr-un pom, primavara, pusa in apa apoi sadita in gradina din fata blocului acum zece ani s-a transformat intr-un superb paravan natulal ajuns pana la etajul 2 al blocului in care locuim.

 • camelia
  Posted at 11:41h, 05 martie Răspunde

  O spuneam mereu si o repet, speranta romanilor in mai bine este in mainile fiecaruia in parte, nu suntem multumiti cum sunt conduse lucrurile trebuie sa intervenim, daca ajungem sa ne complacem in situatia de fata, atunci dragi romani ne meritam soarta, dar nu doar noi si copii copiilor nostri…..

 • Vlad Grigore
  Posted at 16:01h, 04 martie Răspunde

  Este inacceptabil ce se intampla in Romania. Momentan sunt elev, am 17 ani si voi urma a face studii in afara tarii. Insa dupa absolvirea facultatii vreau sa ma intorc in tara mea si sa fac ceva din Romania. Va rog sa lasati acel putin cat mai este nevandut din ea, pentru ca generatia mea, care sper din rasputeri ca va schimba ceva, sa aiba macar o sansa sa readuca aceasta tara in rand cu celelalte tari europene prospere. Multumesc!

  • Gabriel
   Posted at 19:50h, 17 noiembrie Răspunde

   De ar gandi toti ca tine ce bn ar fi….interesu tineretului momentan sunt banii si distractia. ..nu ii mai intereseaza de Tara unde s-au nascut. ..

  • Adrian A
   Posted at 01:19h, 20 martie Răspunde

   Bravo Vlad! Asa da!

 • cadar
  Posted at 18:06h, 24 februarie Răspunde

  Rusine, nu este normal ce se intampla, mii de ani codrul a fost frate cu romanu si acum nu mai este. Trebuie stopate imediat toate taierile de padure si chiar trebuie replantat din nou chiar si in zonele de campie. Santem cu toti martori schimbrilor climatice, iarna nu mai e iarna. Taiere padurilor care nu mai pot absorbi CO2 are si ea contributia ei la incalzirea planetei. Nu e normal ca cei care ne conduc sa nu faca nimic in scopul acesta.

  • Vasile
   Posted at 21:28h, 12 martie Răspunde

   Acum codrui frate cu austriacu……

 • Concurs de taieri ilegale in padurile virgine din Muntii Țarcu -
  Posted at 09:35h, 24 februarie Răspunde

  […] [3] Petitia pentru salvarea padurilor virgine: https://www.agentgreen.ro/salvati-padurile-virgine […]

 • robert
  Posted at 18:43h, 29 ianuarie Răspunde

  Joss cu Directorii Romsilva!!!

 • Andrei
  Posted at 01:33h, 17 ianuarie Răspunde

  ..in toata tara se taie padurile necontrolat in proportie de cel putin 70%. Mai gasesti in mediul rural unde este padure in zonele adiacente sa cumperi un lemn legal dar te lovesti de alta mafie.. cumperi bonuri de lemn insemnat din padure dar nu il poti aduce acasa sau fasona la fata locului numai cu “transporatorii drujbisti” pe care dansii ii agreeaza..de obicei acestia sunt “negrii” de Romania…adica rromi.. bineinteles ca tu ca si client nefiind drujbier de meserie lasi baietii sa isi faca treaba si surpriza…din copacii tai de drept cuveniti, te trezesti numai cu varfurile…plus ca baietii trebuie platiti pentru taiere (..adica furt pe fata) si transport la domiciliu…dar asta e, ne meritam soarta fiindca in loc sa le dam in cap la fata locului facem pe petitii si scriem online ca subsemnatul..in speranta ca vine “Sfantul Eu Stiu Care” si ne face dreptate….

 • Ovidiu-Nicu
  Posted at 13:24h, 31 decembrie Răspunde

  Atat timp cat fiecare dintre noi va accepta sau oferi spaga pentru a rezolva problemele,atat timp cat se tolereaza obiceiul acesta,atat timp cat fiecare cetatean nu isi respecta persoana proprie,nu vom avea parte de dreptate,de disciplina,respect….Suntem o societate bolnava! Nu suntem uniti,fiecare isi vede interesele proprii,iar in loc sa ajutam pe cei de langa noi,profitam de slabiciunea lor…
  Totusi este speranta! Trebuie sa vrem a schimba ceva in tara noastra,incepand cu noi,apoi vom avea capacitatea de a schimba usor usor toate problemele frumoasei noastre tari!
  Impreuna putem!!

 • Pădurea virgină Coșava Mică a fost salvată pentru următorii 10 ani -
  Posted at 14:35h, 07 decembrie Răspunde

  […] [2] Petiția pentru salvarea pădurilor virgine și a pădurii Coșava Mică: https://www.agentgreen.ro/stop-taieri-cosava/ […]

 • Robert
  Posted at 13:07h, 07 decembrie Răspunde

  Nu uitati ca legile naturii trebuiesc puse in fata legilor constitutionale. Omul este o vietate parte din natura aceastei planete, apoi este sclavul politico-economic al unei civilizatii.
  Padurile joca un rol f. importam pt.:
  – fauna si flora;
  – stabilitatea solului;
  – termoreglarea meteo zomala si bariere pt. vant ( curentii josi vor fi mai lenti, vara mai racorosi, s.a.m.d.) = aerul conditionat al vecinatatilor;
  – sursa de subzistenta pentru micii mestesugari, padurari, etc., care stiu a exploata masa lemnoasa care este musai a fi scoasa din padure. ( pomi bolnavi sau uscati si toaletarea celor sanatosi ).
  – sursa de fructe de padure.
  – retine apa de la torntii de acumulare de debitae mari de ape si nu lasa zapada de pe versanti sa se topeasca toata intr-o saptamana, producand inundatii.

 • o femeie
  Posted at 10:18h, 07 decembrie Răspunde

  Padurile romanesti merita salvate. Se pot exploata si inteligent (taiat doar in anumite zone usor accesibile), folosite ca turism dar si centre medicale/de odihna/recuperare bio-eco pt tarile vestice, surse de ciuperci/fructe de padure etc.

  Potentialul acesta este nelimitat, pe cand un copac vandut ramane vandut o data in viata, abia peste 50 ani se regenereaza padurea.

 • Cristina Chirvase
  Posted at 08:31h, 07 decembrie Răspunde

  Se taie in tara asta fara nici o noima, apoi ne miram de ce sunt 15 grade in decembrie si de ce se inunda satele si de ce se schimba clima. Cei care ar trebui sa ne pazeasca padurile cred ca sunt primii care le taie, e ca atunci cand pui lupul paznic la oi, dar de data asta se pare ca lupul s-a inteles si cu ciobanul. Ne furam singuri caciula.
  Oare chiar nu putem face nimic????? Spunea cineva sa iesim in strada, dar si asta mi se pare prea putin, caci se vor schimba doar cativa pe-acolo pe sus, dar restul vor continua sa taie, caci e o adevarata mafie in domeniul asta.

 • aNDREI
  Posted at 22:27h, 27 noiembrie Răspunde

  petitia nu trebuie sa fie doar pentru padurile din Covasna ci si din toata Romania!

 • efrim mariana
  Posted at 08:38h, 26 noiembrie Răspunde

  DE 26 ANI ASTIA NE VANDALIZEAZA TARA , ASTIA DE LA CONDUCERE NU VOR FACE NIMIC, VOR GASI NOI METODE SA DISTRUGA TOT. NUMAI O POLITIE CIVILA, JUSTITIE CIVILA ETC ALCATUITA DIN ROMANI PATRIOTI POT SALVA TARA DE LA MASACRU

 • vio
  Posted at 20:25h, 25 noiembrie Răspunde

  pedepsa maxima ptr.toti vinovatii de taieri ilegale.

  • Stefan Nicola
   Posted at 18:08h, 08 decembrie Răspunde

   Atunci prioritar este sa se infiinteze acestor organe. URGENT !…GARZI PATRIOTICE !…

 • Gabriel
  Posted at 14:07h, 25 noiembrie Răspunde

  De acord cu Lazar,cu petitiile nu cred ca se ajunge foarte departe.Fac ei ceva pe petitiile astea.Trebuie iesit masiv in strada, foarte masiv, cel putin tot atatia cat au fost si pentru cei de la Colectiv si trebuie solicitate masuri urgente de stopare a taierilor, de alungare afara din tara a drujbarilor austrieci, de punerea sub acuzare a nemernicilor care au semnat contractul cu austriecii si condamnarea lor la grea temnita , confiscarea averilor celor implicati in acest dezastru iar banii sa fie folositi numai si numai la impaduriri masive , SI ASTA CAT MAI RAPID CU PUTINTA

  Unde este Garda Forestiera promisa ???? Praf in ochi ca de obicei

 • Helmuth
  Posted at 08:24h, 20 noiembrie Răspunde

  In Germania, Austria, probabil si in alte tari ca sa tai o creanga din pomul tau, din curtea ta, iti trebuie o aprobare de la Primarie vine o comisie, constata motivul, apoi iti aproba sau nu taierea. La noi trai neneaca, taie care cum apuca. Nu trebuie sa ne miram ca padurile dispar. Este necesar o lege ferma, aplicata urmarita si aspru sanctiona-ti cei care o calca. Dar intai de toate trebuie pusi oameni care sa vrea sa fie seriosi si sa traiasca numai din salarii nu din spaga sau cota aparte etc.

 • Romi
  Posted at 22:03h, 15 noiembrie Răspunde

  Puneti-ma pe mine sa-i judec si sa-i pedepsesc pe acesti criminalii si va asigur ca voi fi la fel de nemilos ca si marele domnitor Tepes Voda, care e din ce in ce mai mult invocat pentru a face ordine in tara lui Papura Voda care acu este Romania de astazi !

 • Albu Vasile
  Posted at 19:37h, 11 noiembrie Răspunde

  Ce guvernanti ? Acestia sunt o banda de tradatori de neam si tara, o banda de banditi…Nu ii mai ridicati la rangul de “guvernanti”, pentru ca nu merita. Sunt buni sa aiba conducator, pe VLAD TEPES……Le-ar da , ce merita….

 • Albu Vasile
  Posted at 19:32h, 11 noiembrie Răspunde

  Ce guvernanti ? Acestia sunt o banda de tradatori de neam si tara, o banda de banditi…Nu ii mai ridicati la rangul de “guvernanti” pentru ca nu merita. Sunt buni sa aiba conducator, pe VLAD TEPES……

 • Ana
  Posted at 16:58h, 11 noiembrie Răspunde

  Ma ingrijoreaza aceasta goana dupa avere. Bani , bani si iarasi bani. A inebunit lumea! Oameni buni; nici voi ,nici copiii vostri, nici copiii copiilor vostri, nu vor putea respira bani. Radacinile copacilor secerati se vor descompune, planeta este intr-o continua incalzire deci ploile ne vor inunda, pamanturile muntilor se vor infuria si vor pleca in aval. Atunci cum va veti apara de razbunarea padurilor secerate in ,,floarea vietii,, Va vezi face stavile din bani? Nu stiu , nu inteleg, chiar nu va pot pricepe ?! Sa fereasaca D-zeu, sa nu am dreptate!

 • Geo Scripcariu
  Posted at 19:19h, 27 octombrie Răspunde

  Ar trebui sa facem cate o petitie din asta pentru fiecare padure din Romania..

 • Lena
  Posted at 13:30h, 27 octombrie Răspunde

  La fel se întâmpla si in Maramureș zona Valea Viseului, deja sunt zone mari goale tăiate din păduri

 • nelu sacarea
  Posted at 09:59h, 26 octombrie Răspunde

  Petitia, ar fi un prim pas pe o cale mai inteleapta, desi, tare ma tem si eu ca nu este decit o mica scinteie ce nu aprinde focul-abureala…Oamenii ar trebui sa ia masuri mai dure , asa cum isi permit, prin nesimtirea lor, cei ce raspund de mediu.

 • Lazar
  Posted at 18:19h, 25 august Răspunde

  Astea cu petitiile sunt vrajelii ne aburim singuri cate petitii au avut efectul asteptat ….un singur lucru e de facut in tara asta si nu ar trebui sa fie doar o persoana sau 2000 ci de la 20 de mii pe strazile romaniei si pe strazile capitalei unde in 89 martiri au fost in strada calcati de tancuri si ciuruitii de gloante si hotii stateau in fata reflectoarelor si indemnau lumea sa iasa in strada ca ei sa aibe de castigat sa poata sa vanda tara asta bucata cu bucata .. am 22 de ani si cu mana pe inima spun ca as iesi in strada sa apar tara in care m-am nascut si am amintiri placute sa o apar de hotii cu chip de senatori si deputati ministri si altii hotii cu functii inalte ..DOAR ROMANII MAI SALVEAZA ROMANIA

  • Stefan Nicola
   Posted at 18:13h, 08 decembrie Răspunde

   Mai exista romani patrioti.

  • Stefan Nicola
   Posted at 18:25h, 08 decembrie Răspunde

   Orice tentativa de a iesi in strada, pentru apararea padurilor si oprirea jafului, va fi imediat acuzata de eco-terorism. Stati linistiti ca s-au gandit la toate variantele. Jaful nu mai poate fi oprit. Daca nici dupa 25 de ani nimeni nu e indignat ca lovitura de stat din decembrie ’89 inca este numita “revolutie”…in ce tara traim?…Cata vreme toata lumea minte de unde vreti sa apara adevarul?…Cata vreme yoata lumea fura cum vreti sa se opreasca jaful?…

 • Mihaela
  Posted at 07:43h, 25 iulie Răspunde

  Trebuie sa tragem un semnal de alarma si in zona Balilesti,Sat Golesti,jud Arges.De cel putin trei ani acolo se taie padurea non stop indiferent de anotimp,sau ora din zi .Este MACEL in adevaratul sens al cuvantului.

  • ionut
   Posted at 00:27h, 28 octombrie Răspunde

   spune-mi te rog mai amanuntit despre taierile din balilesti , sunt interesat .

 • Bobota viorel
  Posted at 17:56h, 20 iulie Răspunde

  …am ajuns sa facem petitii ca sa ne protejam padurile…ce tara,ce guvernanti….!!!

 • Zdupeș
  Posted at 19:55h, 15 iulie Răspunde

  Pădurea trebuie inclusă în Parcul Național Semenic!

Mentions

 • miniPRIX
 • Banatenii
 • Mădălina Corina Diaconu
 • Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din România | Uniunea Ziariştilor Profesionişti
 • admin
 • Petiție pentru SALVAREA pădurilor virgine din România | Clubul Presei Transatlantice
 • Faceti cunoscut acest JAF! ROMANI, nu uitati de PADURILE virgine din MUNTII FAGARAS, DISTRUSE in ultimii 15 ani! - ReporterOnline.NET
 • ROMÂNI, vă cerem ajutorul! Acestea sunt fostele păduri virgine din munții Făgăraș distruse în ultimii 15 ani. FACEȚI CUNOSCUT acest JAF! – CYD.RO
 • Concurs de taieri ilegale in padurile virgine din Muntii Țarcu -
 • Pădurea virgină Coșava Mică a fost salvată pentru următorii 10 ani -

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.