Contact
 

Protest & Petitie Linia Electrică Porțile de Fier / Reșita – NU prin PARCURILE NAȚIONALE

Protest & Petitie Linia Electrică Porțile de Fier / Reșita – NU prin PARCURILE NAȚIONALE

 

 

Conform cifrelor oficiale, peste 30 de km de padure din 14 arii protejate vor fi taiati pentru constructia liniei electrice LEA 400KV Portile de Fier – Resita, in plin infringement pentru arii protejate. 

Transelectrica a demarat  constructia liniei electrice aeriene de 400kV – LEA Portile de Fier – Anina – Resita, care fragmenteaza habitate din paduri situate in 14 arii naturale protejate dintre care 2 parcuri nationale ( Cheile Nerei – Beusnita si Semenic – Cheile Carasului), 2 parcuri naturale (Portile de Fier si Geoparcul Platoul Mehedinti) si 8 sit-uri Natura 2000.

In mod normal, in aceste zone protejate, de o  biodiversitate inestimabila, care adapostesc sute de specii de plante si animale, taierile ar trebui complet interzise. Este o zona cu climat si specii unice in  Romania si Europa.

Conform datelor oficiale, la finalizarea acestui proiect o suprafata de padure de peste 80 de ha va fi defrisata si ireversibil pierduta. Suprafete intregi de paduri virgine care au adapostit arbori seculari au fost deja defrisate pentru construirea stalpilor liniei electrice.

Din pacate, taierile rase pe care le-am vazut deja in padurile din Iardastita vor continua si in alte zone. 

Semnand petitia,  poti cere si tu Societatii Transelectrica si Ministerului Mediului sa apere acest patromoniu valorosl, sa opreasca defrisarile si sa gasesca rute ocolitoare.

 

 

 

Drumul din partea dreapta nu exista acum cateva saptamani. Peisajul nu poate fi adus la forma initiala conform legii, dat fiind faptul ca s-a dinamitat in stanca.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.