Contact
 

Primăria Sectorului 4 era convinsă că nu are reclame pe copaci

Primăria Sectorului 4 era convinsă că nu are reclame pe copaci

Agent Green oferă primarului Piedone 54 reclame demontate din sectorul său

Agent Green a desființat ieri 54 de reclame înfipte în copaci din sectorul 4 al Capitalei fără sprijinul primăriei care era convinsă că nu există asemenea materiale amplasate în teritoriului său. Toate reclamele au fost abandonate după activitate în curtea primăriei în atenția primarului Piedone pentru a exprima nemulțumirea organizației față de lipsa de responsabilitate a instituției în problema copacilor mutilați de cuie, lanțuri și piroane.

În luna martie organizația ecologistă a solicitat în scris prin adrese depuse și înregistrate la fiecare primărie de sector sprijinul pentru campania de eliberare a copacilor de reclame și indicatoare. În lipsa unui răspuns din partea primăriei sectorului 4, Agent Green a contactat săptămâna trecută direcția de mediu a instituției. Angajatul de la acea direcție a comunicat organziației că nu există copaci cu reclame și că în consecință nu este nevoie de colaborare. Sprijinul cerut presupunea printre altele scule pentru demontarea reclamelor, echipamente de protecție, scări, vehicul, combustibil, asigurarea pazei voluntarilor organizației și amendarea persoanelor identificabile care au montat reclame pe copaci.

Ca și în sectorul 3, Agent Green a eliberat copacii din sectorul 4 fără ajutorul primăriei. Sprijinul a venit însă de la Ford care a oferit un vehicul utilitar pentru întreaga durată a campaniei și de la Snack Attack care a oferit alimente voluntarilor.

De la inceputul campaniei au fost eliberați de reclame, indicatoare și lanțuri peste 400 de copaci din București. Următoarea destinație a campaniei va fi sectorul 5 în data de 31 mai. Primăria sectorului 5 a contactat Agent Green, dar un protocol de colaborare nu a fost încă semnat nici în acest caz.

”Este greu de imaginat că Piedone care își agață bannerele electorale de copaci și își marchează lucrările cu sute de semne ce-i poartă numele nu a văzut nici măcar reclamele din copacii de pe strada George Coșbuc unde este situată primăria sa. Este drept că unele erau montate foarte sus, ruginite, înfipte adânc și ascunse după frunze încă vii, dar noi le-am scos pe toate și i le-am lăsat în fața primăriei în semn de nemulțumire că nu ne-au ajutat”, a spus Gabriel Păun, Coordonator media și campanii Agent Green.

Agent Green recomandă primăriei sectorului 4 să fie mai sensibilă la problemele de ecologie ridicate de organizațiile neguvernamentale și să demonteze pe viitor reclamele din copaci la propria inițiativă.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.