Contact
 

Semneaza petitia Suspendati exploatarea padurii si vanatoarea pe durata starii de urgenta generata de Covid-19

Semneaza petitia Suspendati exploatarea padurii si vanatoarea pe durata starii de urgenta generata de Covid-19

Starea de urgenta a declansat o situatie de urgenta in padurile Romaniei: un numar record de transporturi a fost inregistrat, legal, in penultima saptamana din luna martie: aproape 80 000 de transporturi avizate au defilat prin tara, incarcate cu arbori taiati. Din ultimul Inventar Forestier National, putem deduce ca la fiecare arbore taiat legal, altul este taiat ilegal. Ceea ce inseamna ca numarul de cel putin 160 000 de transporturi pare foarte real, cu atat mai mult cu cat Garda Forestiera si Garda de Mediu au lucrat exclusiv online in aceasta perioada. 

Am lansat o petitie adresata Domnului Ludovic Orban, in care cerem oprirea exploatarii padurii si vanatoarea pe durata starii de urgenta. Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat speriat cand a aflat ca in anii trecuti media a fost de 38,6 de milioane m3 taiati pe an, din care 20 ilegal.

Daca fiecare transport din aceasta perioada de urgenta avea cam 20m3 (adica un camion fara remorca) si daca taierile continua in acest ritm,atunci anul acesta am putea ramane fara 86,4 milioane m3 de lemn. Garda Forestiera a iesit la pescuit saptamana aceasta si a reusit sa confiște 0,0025 milioane m3 de lemn taiat ilegal.

 

 

 

Semneaza si tu petitia si trimite-o tuturor iubitorilor de natura pe care ii cunosti. Avem nevoie de fiecare semnatura! 

 

 

DONEAZA PENTRU AGENT GREEN

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.