Contact
 

Un Roman Primeste Premiul EuroNatur 2016

Un Roman Primeste Premiul EuroNatur 2016

Radolfzell, 31 iulie 2016.

Fundatia EuroNatur transmite Romaniei un semnal clar pentru protejarea ultimelor paduri virgine din Europa. La 12 octombrie conservationistul roman Gabriel Paun va primi premiul EuroNatur 2016 alaturandu-se prestigiosilor castigatori din anii trecuti precum Printul Charles, Nelson Mandela, Mikhail Gorbachev sau scriitorului bestseller din SUA, Jonathan Franzen. Toti acestia au primit premiul EuroNatur pentru angajamentul lor exemplar de a proteja tezaurul natural al Europei.
Gabriel Paun nu are termen de comparatie in lupta sa pentru salvarea ultimelor paduri virgine din Romania pentru care depune toate eforturile personale posbile. Aceste paduri au ramas neatinse de om timp de secole si sunt printre cele mai importante comori naturale de pe continentul nostru”, a spus Christel Schroeder, Presedintele EuroNatur, explicand ca premiul este acordat in acest an lui Gabriel Paun, fondator al ONG-ului de mediu Agent Green care a scos la lumina vreme de ani de zile dovezi despre taierile ilegale de paduri din Romania.
Abia daca mai sunt cateva paduri neatinse in Europa. In calitatea de Stat Membru al Uniunii Europene unde au mai ramas cele mai vaste suprafete cu paduri virgine, Romania adaposteste inca cel putin 60% din ultimele paduri virgine de pe continent (cu exceptia Rusiei). Insa acest tezaur unic se diminueaza. In ultimii 10 ani au fost distruse mari suprafete din aceste ecosisteme forestiere cu varste de peste 6000 de ani. Multe dinstre aceste paduri primare au fost taiate illegal. Autoritatile din Romania nu aplica o protectie legala corespunzatoare pentru padurile multiseculare. Lemnul din aceste paduri ajunge in peste 70 de tari din lume.

Informatii suplimentare:
Premiul EuroNatur: Printre laureatii din anii precedent se afla Jonathan Franzen, Prince Charles, Mikhail Gorbachev, Nelson Mandela, Dr. Ernst Paul Dörfler, Prof. Dr. Klaus Töpfer si Dr. Hans Bibelriether. Premiul EuroNatur nu este de natura materiala. Acesta onoreaza un angajament extraordinary in domeniul conservarii naturii. Premiul EuroNatur 2016 va fi acordat lui Gabriel Paun pe 12 Octombrie la ora 5 P.M pe insula Mainau de pe lacul Constance (Bodensee), Germania.

Gabriel Paun este un biolog Roman care poarta campanii nationale si internationale pentru conservarea naturii si protectia animalelor. Cand a lucrat la Greenpeace a obtinut interzicerea cultivarii de soia modificata genetic in Romania. Pentru bunastarea animalelor a fost Directorul de campanii al Vier Pfoten International iar in prezent el este Directorul UE pentru Animals International. Paun a derulat investigatii si campanii pentru protejarea padurilor vreme de mai multi ani. Printre cele mai notabile au fost stoparea constructiei drumului national 66A prin Parcurile Nationale Domogled si Retezat, dar si salvarea de la exploatare a mii de hectare de paduri virgine. Gabriel Paun a infiintat in anul 2009 ONG-ul pentru conservarea naturii Agent Green.

Pentru mai multe informatii:
EuroNatur, Konstanzer Str. 22, 78315 Radolfzell,
Tel.: +49 7732 – 92 72 10, Fax: +49 7732 – 92 72 22,
[email protected]
www.euronatur.org
Press contact: Katharina Grund
Contact person: Gabriel Schwaderer
Comunicatul de presa in limba germana: click aici
Comunicatul de presa in limba engleza: click aici

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.