Raport anual Agent Green – 2020

Salut,

Îți transmit gânduri bune și multe urări de sănătate, după încercarea prin care am trecut cu toții în anul 2020. Trăim vremuri care afectează societatea, în care criza pandemică și cea climatică ne-au scos din ritmul nostru obișnuit, ne alarmează conștiința că ceva trebuie să se schimbe. A fost doar o chestiune de timp până am început să simțim personal efectele acțiunilor noastre asupra naturii, ambele crize fiind mai mult decât previzibile.

În anul care a schimbat tot, am avut o serie de succese pentru păduri, mai ales în instanțele de judecată. Asta nu a dus însă la schimbarea mentalității autorităților și companiilor. Totuși, faptul că instanțele ne dau dreptate ne motivează, dar schimbarea mentalității autorităților în sensul că trebuie să vadă funcțiile pădurii dincolo de bani și metri cubi este singura șansă pe care natura o mai are acum cu adevărat. 2020 a fost un an cel puțin la fel de plin ca cei dinainte și ne-a adus lecții vitale despre viață în toate aspectele sale.

Am început anul în forță și am reușit să continuăm anchetele, procesele și protestele în ciuda pandemiei, iar rezultatele sunt detaliate în paginile care urmează. Am lansat proiecte noi benefice, am cules roadele muncii din trecut și am intervenit de fiecare dată când am putut pentru natură. În numele întregii echipe, îți mulțumesc pentru că faci toate aceste lucruri posibile. Comunitatea Agent Green este, prin susținerea și implicarea sa, stâlpul întregii activități prin care putem genera schimbări pozitive pentru natură.
Lectură plăcută și îți mulțumesc nespus pentru că faci parte din comunitatea Agent Green!

GABRIEL PĂUN,
Președinte Agent Green

CITEȘTE RAPORTUL ANUAL AICI: 2020_Raport_Anual_AG

Angi Șerban

Angi Șerban este antreprenor social, activistă, și vice-președinta organizației non-guvernamentale ,,Corupția Ucide” din 2020, cu experiență în zona civică de peste 7 ani.

Angi derulează în prezent, sub umbrela organizației, un proiect numit CIVISTARTER, prin care până la acest moment 300 de tineri au deprins abilități civice și au diseminat aceste informații în comunitățile lor.

Una dintre cele mai importante credințe ale ei este că dacă ai un scop, un plan, o echipă și muncești cu seriozitate, orice este posibil.

Angi a fost project manager la Casa Activistului – Hub civic, în perioada 2018 – 2020. Aici a ajutat la implementarea mai multor workshopuri de educație nonformală, la care au participat, în total, peste 2.000 de persoane.

Angi este și trainer NVDA – Non Violent Direct Action sau Acțiune Directă Non Violentă – prin care demonstrează că acțiunile civice pot fi duse la capăt și într-o manieră lipsită de violență.