Petiții

Vânătoarea de trofee trebuie interzisă, sub orice formă.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Image2

STOP vânătorii de trofee

Image2

Transformați grădina zoologică din Piatra Neamț în parc urban!

Piatra Neamț este primul oraș din România ai cărui locuitori își doresc transformarea grădinii zoologice în parc

Impactul asupra sănătății cauzat de poluarea din marile orașe este dublat de tăierile abuzive a ultimelor pâlcuri de păduri care au mai rămas în împrejurimile acestora. Avem nevoie de păduri pentru orașele României!

Image2

PĂDURI PENTRU ORAȘELE ROMÂNIEI

Image2

UE trebuie să protejeze pădurile

Conservarea naturii și evitarea celor mai dezastruoase consecințe ale schimbărilor cli-matice necesită un angajament extraordinar de protejare și restaurare a pădurilor.

Organizații din societatea civilă vor să fie parte a soluționării crizelor cu care se confruntă acum România – de sănătate, economică, climatică, ecologică. „Mâine se decide azi” este alternativa propusă decidenților și partidelor politice, în urma consultăr

Image2

13 MAI „MÂINE SE DECIDE AZI”

Image2

“Salvați albinele și fermierii!”

Eliminarea treptată, cu 80 %, a pesticidelor sintetice din agricultura UE până în 2030, începând cu cele mai periculoase, pentru ca, până în 2035, în agricultură să nu se mai utilizeze pesticide sintetice; refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole; reformarea agriculturii, sprijinind creșterea rapidă a practicilor ecologice și permițând formarea fermierilor și cercetarea independentă în domeniul agriculturii în ceea ce privește agricultura fără pesticide și fără OMG-uri.

Să oprească defrișările planifcate pentru construcția liniei electrice 400 kV (LEA) și să ofere rute alternative în afara celor 14 arii naturale protejate (2 parcuri naționale, 2 parcuri naturale, 8 situri Natura 2000 și 2 rezervații naturale științifice din județele Mehedinți și Caraș-Severin.

Image2

Linia Electrică Porțile de Fier / Reșita - NU prin PARCURILE NAȚIONALE

Image2

#TOGETHER4FORESTS

2020 a fost unul dintre cei mai devastatori ani înregistrați vreodată în Amazon. În august au existat peste 29.307 incendii în întreaga regiune Amazon – al doilea cel mai mare număr din ultimul deceniu și un dezastru pentru climă, animale sălbatice și oamenii care depind de pădurea tropicală.