Petiții

Image2

UE trebuie să protejeze pădurile

Conservarea naturii și evitarea celor mai dezastruoase consecințe ale schimbărilor cli-matice necesită un angajament extraordinar de protejare și restaurare a pădurilor.

Organizații din societatea civilă vor să fie parte a soluționării crizelor cu care se confruntă acum România – de sănătate, economică, climatică, ecologică. „Mâine se decide azi” este alternativa propusă decidenților și partidelor politice, în urma consultăr

Image2

13 MAI „MÂINE SE DECIDE AZI”

Image2

“Salvați albinele și fermierii!”

Eliminarea treptată, cu 80 %, a pesticidelor sintetice din agricultura UE până în 2030, începând cu cele mai periculoase, pentru ca, până în 2035, în agricultură să nu se mai utilizeze pesticide sintetice; refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole; reformarea agriculturii, sprijinind creșterea rapidă a practicilor ecologice și permițând formarea fermierilor și cercetarea independentă în domeniul agriculturii în ceea ce privește agricultura fără pesticide și fără OMG-uri.

Să oprească defrișările planifcate pentru construcția liniei electrice 400 kV (LEA) și să ofere rute alternative în afara celor 14 arii naturale protejate (2 parcuri naționale, 2 parcuri naturale, 8 situri Natura 2000 și 2 rezervații naturale științifice din județele Mehedinți și Caraș-Severin.

Image2

Linia Electrică Porțile de Fier / Reșita - NU prin PARCURILE NAȚIONALE

Image2

#TOGETHER4FORESTS

2020 a fost unul dintre cei mai devastatori ani înregistrați vreodată în Amazon. În august au existat peste 29.307 incendii în întreaga regiune Amazon – al doilea cel mai mare număr din ultimul deceniu și un dezastru pentru climă, animale sălbatice și oamenii care depind de pădurea tropicală.