Transformați grădina zoologică din Piatra Neamț în parc urban!​


Piatra Neamț este primul oraș din România ai cărui locuitori își doresc transformarea grădinii zoologice în parc

blank

Piatra Neamţ este primul oraş din România ai cărui locuitori își doresc transformarea grădinii zoologice în parc. În locul suferinței și al țipetelor animalelor chinuite, aici ar urma să se audă doar glasul păsărilor libere și cântătoare și al copiilor care vin la joacă.

174 de animale sunt închise în prezent în grădina zoologică. Nici unul dintre acestea nu este acasă aici. Şi pare că porumbeii, iepurii şi porcuşorii de guineea au fost aduşi doar ca să umple timpul celor care vin să-i viziteze. După zeci de ani petrecuţi pe beton, în spaţii total neadecvate nevoilor speciei, 2 urşi şi 1 leu au putut fi transferaţi în rezervaţii care le pot oferi condiţiile de care au nevoie pentru tot restul vieții.

Doi râși aşteaptă și ei să plece într-un loc cât mai natural și să își trăiască restul vieții în demnitate. Ca de altfel toate animalele care se găsesc închise aici pentru a justifica plata unui bilet de intrare. Şi dacă ne gândim că în mediul său natural un râs poate acoperi un teritoriu de peste 260 de km pătraţi, nu e greu să ne dăm seama că locul lui nu este într-o grădină zoologică. Locuitorii din Piatra Neamţ au optat deja pentru eliberarea acestor animale.

Urmează însă ședința ordinară din 22.04.2021 unde se va supune spre aprobarea Consiliului Local propunerea de transformare a grădinii zoologice în grădină publică.

Poţi ajuta la schimbarea acestui loc trist şi revenirea lui la menirea pe care a avut-o atunci când a fost creat, acum mai bine de un secol – Parcul “Cozla”, simplu, semnând aici: 

Iţi mulţumim!

Transformați grădina zoologică din Piatra Neamț în parc!

Această petiție acum este închisă.

Data de terminare: Apr 27, 2021

Semnăturile colectate: 1636

1,636 signatures

ZOO PIATRA NEAMT