Agent Green elibereaza copacii din sectorul 2 al Capitalei

blank

Agent Green eliberează astazi copacii din sectorul 2 al Capitalei de reclamele ilegale pentru a-i ajuta sa creasca normal si sa ofere oamenilor un aer mai curat.

Patrula ecologista care demonteaza reclamele de pe copaci este alcatuita din 6 voluntari Agent Green si reprezentanti ai poliției comunitare, administratiei domeniului public si ai Primariei. Sunt demontate toate afișajele descoperite, iar în cazul celor cu autor cunoscut politia aplica amenzi. Membrii echipei sunt dotați cu scara, surubelnite, clesti si patente. Acestia ofera si sfaturi ecologiste pentru cetatenii intalniti pe traseu. Patrula ecologista a inceput traseul putin dupa ora 10 in zona Vatra Luminoasa unde copacii au fost invadati de reclamele unei agentii de imobiliare. Activitatea continua toata ziua si isi propune sa demonteze de pe copaci cat mai multe dintre cele peste 70 de reclame inventariate anterior patrulei. Cele mai multe reclame au fost descoperite pe strazile Andronache, Basarabia si Vatra Luminoasa. Traseul patrulei include si strazile: Pantelimon, Morarilor, Chisinau, Mihai Bravu, Matei Voievod, Pache Protopopescu, Vasile Lascar, Dacia, Tunari, Polona, Stefan cel Mare, Lacul Tei, Barbu Vacarescu si strazile adiacente. Toate materialele scoase de pe copaci vor fi transportate la containerele special amenajate pentru colectarea separata a deseurilor.

Campania ”Eliberează copacii” este organizată la inițiativa Agent Green cu sprijinul partenerilor sai: Primăria Sectorului 2, Ford si Snack Attack.
Agent Green face apel la bunavointa cetatenilor sa inceteze sa mai distruga copacii din Bucuresti si sa ajute la eliberarea acestora de reclame pentru a proteja mediul și sănătatea oamenilor.

”Este trist ca in unele cartiere gauritul copacilor pentru reclame a devenit chiar un fenomen, dar suntem multumiti ca in multe dintre cazuri insisi autorii au avut bunavointa sa-si demonteze reclamele din copaci. Oamenii cu care ne-am intalnit pe traseu par ca inteleg si sustin campania noastra, iar unii dintre ei sunt preocupati de calitatea aerului pe care il respira si de spatiile verzi. La toamna vom reveni in sectorul 2 pentru a verifica situatia, dar ne astepam ca pomii de aici sa ramana liberi de reclame”, a spus Gabriel Păun, Președintele Agent Green.