Protest artistic inedit cu ocazia reuniunii ministrilor mediului din UE la Palatul Parlamentului

blank

București, Palatul Parlamentului – 20 mai 2019
Protest artistic inedit cu ocazia reuniunii ministrilor mediului din UE la Palatul Parlamentului
Agent le cere ministrilor sa intervina pentru protejarea padurilor virgine

Artistul Stradal Irlo alături de mai bine de o sută de susținători Agent Green au început să picteze încă de ieri trotuarul dinspre parcul Izvor al Palatului Parlamentului și îi întâmpină astăzi cu bannere pe toți miniștrii mediului din UE cerându-le să preia tema arzătoare a pădurilor virgine pe agenda reuniunii care va dura până mâine.

Toate desenele reprezinta mesaje pozitive adresate miniștrilor de mediu din UE pentru a-i determina să o provoace pe omoloaga lor din România, doamna vicepremier Grațiela Gavrilescu să facă mai mult pentru protejarea parcurilor naționale și a pădurilor virgine. Irlo a pictat un cap de cerb carpatin uriaș pe o suprafață de mai bine de 100 m2, iar Agent Green va face demersurile necesare la Primăria Municipiului București pentru ca opera de artă să poată fi admirată cel puțin până când intemperiile o vor risipi.

Pentru a se asigura că problematica pădurilor seculare va fi ridicată la evenimentul informal, Agent Green a transmis miniștrilor încă de joi 16 mai o scrisoare. “Am dorit să ne asigurăm că miniștrii vor fi informați înainte să vină în România ca este dezastru în pădurile din România. Până la această oră toate cabinetele miniștrilor au confirmat primirea scrisorilor pe care le-am trimis. Mingea este acum la ei. Sperăm să o șuteze bine și să o pună pe doamna Gavrilescu să facă o treabă mai buna”, a spus Gabriel Păun, președintele Agent Green.
Miniștrii care sosesc la ședința care începe astăzi și durează 2 zile sunt întâmpinați de perechi de activiști “siamezi” care îmbracă același tricou cu mesajul sarcastic “Welcome in Romania” ce are pe fundal o mare tăiere la ras. Alături de desenele pozitive sunt afișate 2 bannere: unul în limba engleză cu mesajul “EU: PROTECT ROMANIA’S VIRGIN FORESTS NOW!” și celălalt în limba română “SALVEAZĂ PĂDURILE VIRGINE”. Alături de aceste bannere este și un ecran le care rulează filmări cu dezastrul din pădurile Romàniei.

Pe canalul oficial de VIMEO al Agent Green puteți găsi filmări cu dezastrul din păduri spre liberă distribuție:
https://vimeo.com/agentgreen

Pe perioada deținerii președinției UE, Agent Green a mai organizat proteste inedite la alte evenimente oficiale din Timișoara, Brașov și Bistrița.

Irlo Doidoi, pe numele său real Alexandrescu Laurentiu, este un artist stradal din România capabil să transforme orice bucată de beton sau de asfalt într-o veritabilă operă de artă.