Contact
 

PETIȚIA PENTRU SALVAREA PĂDURILOR ȘI DEMNITĂȚII ROMÂNIEI

PETIȚIA PENTRU SALVAREA PĂDURILOR ȘI DEMNITĂȚII ROMÂNIEI

PETIȚIA PENTRU SALVAREA PĂDURILOR ȘI DEMNITĂȚII ROMÂNIEI

Stimata doamnă Viorica Dăncilă, prim-ministru al României,

De ani de zile ne confruntăm cu problema tăierilor ilegale și abuzive.

De ani de zile procurori, ONG-uri, pădurari, presa națională și internațională aduc dovezi că situația în domeniu este scăpată de sub control și prea puțin s-a făcut pentru rezolvarea ei reală.

Eficienţa luptei împotriva actelor ilicite şi corupţiei care, în ultimul timp, au luat proporţii insuportabile, au devenit dezonorante pentru neamul nostru.

Mai multe companii străine au dezvoltat în ultimii 13 ani capacități de producție mai mari decât posibilitatea legală de exploatare forestieră la nivel național. Stresul asupra pădurilor este imens și fără precedent în istoria României.

Acesta a început să se exercite și asupra vecinilor României, țara noastră încălcând din cauza acestor companii convenția de la Espoo. Actualul cod silvic și normele sale de aplicare sunt departe de a rezolva situația.

Dacă nu se va schimba ceva profund în atitudinea clasei politice şi a guvernanţilor în sensul revigorării preocupărilor pentru împăduriri, reîmpăduriri şi refaceri de arborete, pentru conservarea biodiversităţii şi pentru adaptarea pădurilor la schimbările climatice, viitorul ţării va fi unul sumbru, iar generaţiile ce ne vor urma ne vor judeca aspru şi irevocabil.

Vă ofer în cele ce urmează argumente și soluții de urgență spre o atentă analiză și acțiune imediată prin OUG (Ordonanță de Urgență a Guvernului).

ARGUMENTE:
Cel puțin 8,8 milioane de metri cubi se exploatează ilegal în fiecare an.

Suprafața împădurită a țării a scăzut sub 27%, procentul optim de împădurire recomandat de cercetărori fiind de 35-40%.
Radarul pădurilor este încă ineficient și nu există un sistem de trasabilitate care să poată urmări legalitatea lemnului din pădure până în produsul finit. Un camion cu lemne poate face chiar și 5 curse zilnic cu un singur cod unic până la cel mai apropiat depozit.

La depozit, lemnul ilegal se amestecă cu puținul lemn legal. APV-ul (actul de punere în valoare) este valabil doar din pădure până la depozit, dar nu și mai departe.

În lipsa trasabilității complete lemnul legal poate intra cu ușurință pe piața unică Europeană și cea Globală. Se impune un nou sistem de trasabilitate care să asigure ca APV-ul să poată fi urmarit de autorități, companii și consumatori pănă la produsul finit acolo unde este tehnic posibil.

S-a redus semnificativ potenţialul pădurilor pentru combaterea hazardelor climatice, hidrologice şi geomorfologice. S-a redus în ritm accelerat suprafaţa pădurilor parcurse cu lucrări de îngrijire, dar a crescut suprafaţa pădurilor cu tăieri şi regenerate incomplet sau cu specii inadecvate tipurilor naturale de pădure.

Este în creştere presiunea economică chiar şi asupra unor păduri constituite în arii protejate parcuri naţionale și păduri virgine. S-a pierdut aproape complet informația și mândria în forurile decizionale că România este încă posesoarea celui mai valoros patrimoniu natural forestier din zona temperată a Europei, inclusiv păduri virgine şi cvasivirgine.

Volumul de lemn recoltat anual din pădurile ţării este de 18 - 20 mil. m3 la care se adaugă 8,8 milioane de m3 recoltat ilegal.

Persoanele interesate consideră acest volum ca fiind unul foarte redus în comparaţie cu mărimea fondului lemnos, solicitând, în mod iresponsabil majorarea acestui volum prin reducerea nejustificată a vârstelor de tăiere. Se face, în mod voit, abstracţie de faptul că:

- suprafaţa arboretelor exploatabile s-a redus semnificativ ca urmare a tăierilor excesive din ultimele şapte decenii, astfel că în prezent majoritatea arboretelor de munte şi dealuri au vârste sub 80 de ani (cu mult sub vârstele exploatabilităţii);
- aproape un sfert din pădurile ţării îndeplinesc funcţii speciale de protecţie de mare importanţă (tipurile funcţionale I şi II), pentru care nu se reglementează procesul de producţie;
- există în ţară, cu deosebire în zonele de câmpie şi dealuri, extrem de multe unităţi teritoriale deficitare în arborete exploatabile;
- încă se exportă masiv, prin firme străine, lemn neprelucrat intensiv

SOLUȚII:

1. 0 (ZERO) defrișări.
Scăderea suprafeței împădurite a României să fie stopată la procentul actual de 27% și să crească progresiv la 40% până în anul 2030.

2. Interzicerea exportului de lemn neprelucrat intensiv.

3. Sistem de trasabilitate de pe picior până la produsul finit (APV/cod unic).

4. Limitarea volumului exploatărilor forestiere la nivelul posibilităţii accesibile, de cel mult 15 milioane m3/an.

Sper că veți găsi argumentele și soluțiile pe care vi le-am oferit cel puțin rezonabile.
Aștept cu speranță răspunsul, dar mai ales acțiunea Dumneavoastră în regim de urgență.

Cu deosebită considerație,

[signature]

Distribuie petiția:

   

89 Comments
 • damsescu
  Posted at 12:21h, 05 ianuarie Răspunde

  Vreau sa vad ca se face ceva. Daca nu ar trebui iesit in strada si stat pana pleaca toti.

 • Nicolae Ungureanu
  Posted at 11:52h, 04 ianuarie Răspunde

  Nu stiu de ce Parlamentul Romaniei nu adopta ca Lege a padurilor din Romania,, LEGEA padurilor din Austria. Nu s-ar supara nici UE, nici dl. presedinte Iohanis, nici firmele austriece nu ar mai avea ceva de zis.

 • Vlad
  Posted at 21:02h, 19 iulie Răspunde

  Salut,
  Cautand sa semnez o petitie pe aceasta tema am constatat ca sunt cel putin 20 de initiatori de petitii.
  Ce faceti cu ele, cu semnaturile noastre ? Nu gasiti un deputat / senator care sa sustina demersurile noastre ?
  Nenorocirea este ca padurile se taie legal 90%. trebuie schimbata legislatia. Un referendum sau ceva sa urnim nesimtitii care legifereaza acest jaf.

 • Marius
  Posted at 11:54h, 03 martie Răspunde

  Buna ziua -este de dorit sa ne exprimam dezgustul privitor si la aceasta grava problema,furtul masei lemnoase.Alaturi de celelalte furturi,care se petrec in tara noastra,orice actiune de acest gen,care exprima o profunga ingrijorare a cat mai multor romani,poate atrage atentia decidentilor.Manifestativa ingrijorarea,nu fiti indiferenti.

 • Robert
  Posted at 03:06h, 17 februarie Răspunde

  Ar trebui sa scriem pe profilul lui klaus iohannis de pe facebook sa nu se mai taie copacii si asta ar insemna un mesaj puternic da stau si ma gandesc ca de cand a intrat Romania in UE firmele straine platesc pe romani sa taie copaci si stau si ma gandesc daca nu cumva vine de sus asta de la UE cum ar fi se da legea la ei bruxelle si noi trebuie sa respectam legile lor ca asa e regula la ei nu mai zic de firmele straine care in tara la ei au copaci si ei vin la noi ca na romanu vrea bani mai ales coruptia care pun pariu ca e mana in mana cu parlamentari PNL PSD ETC ….!

 • eugenia
  Posted at 09:14h, 15 februarie Răspunde

  Daca vor referendum sunt o gramada de probleme: Tăierea padurilor, vânzarea resurselor naturale, vânzarea pământului către străini. Continuarea luptei împotriva coruptiei se vede clar din mitingurile din ultima vreme ca lumea s-a saturat de corupti. Astia vor fi bani aruncati pe ceva care este evident

 • Bucovineanca
  Posted at 10:59h, 11 februarie Răspunde

  Codrul a rămas fratele românului. Românul însă, a trădat. L-a folosit, l-a umilit, l-a adus în pragul morții. A sosit vremea ca cei doi frați să redevină ceea ce au fost odată.

 • Radu Tache
  Posted at 09:32h, 11 februarie Răspunde

  Nu sunt de acord cu ONG,iar am avea o piata de Gica contra! O lege discutata de Parlament si pe care sa nu o mai poata refuza iohanis!

 • axy
  Posted at 00:33h, 11 februarie Răspunde

  Am semnat petitia dar nu sunt de acord sa se mai taie nici macar un lemn …dar mite 15 m3 anual ….pai tot acolo suntem plus furtul ilegal si tot nimic n am facut ….Deci nici un lemn pt ei ci doar pt folosinta tarii noastre ….au furat de ajuns si au creat averi colosale…gata ajunge! ….
  SI noi avem nevoie pt consumul propriu de lemn pt diverse ….dar mai important decat asta cred ca este necesitatea urgenta de reimpadurire …..si ar fi excelent daca am putea sa i obligam pe ei s -o faca …sa reconstruiasca tot ce au distrus ….

 • EDUARD
  Posted at 18:18h, 10 februarie Răspunde

  …AR TREBUI FĂCUT ȘI UN REFERENDUM PE ACEST ASPECT IMPORTANT PENTRU ÎNTREGUL ECOSISTEM !

 • Tarzan
  Posted at 08:32h, 10 februarie Răspunde

  Ar trebui sa ne adunam in nunar mare la sediul Holzindustrie Schweighofer cu bate in mana sa blocam activitatea o organizare cetateneasca care sa inchida fabricile si cine indrazneste sa mai intre in fabrica sau sa apara cu avocati pe acolo ii paruim bine ca sa se invete minte…nu avem nevoie de guvern sa dea legi daca suntem uniti putem face orice ca in Amazon cum i-au prins triburile de indieni si i-au ciufulit pe hotii de aer poate prin vreun noroc il gasim acasa si pe tibigitul de patron sa simta si el gustul lemnului taiat

 • Anca
  Posted at 23:00h, 09 februarie Răspunde

  Nu sunt de acord cu SOLUTIILE propuse: “Volumul de lemn recoltat anual din pădurile ţării este de 18 – 20 mil. m3 la care se adaugă 8,8 milioane de m3 recoltat ilegal.” Iar una din solutii: “4. Limitarea volumului exploatărilor forestiere la nivelul posibilităţii accesibile, de cel mult 15 milioane m3/an.” NU prea e diferenta mare. ….. Si: “Interzicerea exportului de lemn neprelucrat intensiv.” – adica se accepta exportul de lemn prelucrat??? ….. “Scăderea suprafeței împădurite a României să fie stopată la procentul actual de 27% și să crească progresiv la 40% până în anul 2030.” Si mai sus scrieti: “Suprafața împădurită a țării a scăzut sub 27%, procentul optim de împădurire recomandat de cercetărori fiind de 35-40%.” Mai concret?? Nu prea e clar (pt. mine) Multumesc pt raspuns

 • Marius
  Posted at 12:22h, 08 februarie Răspunde

  Salut!

  Ne anuntati si pe noi de rezultatul acestei petitii? Am semnat la viata mea o groaza de petitii degeaba…de asta vreau sa vad ca nu mi-am pierdut timpul degeaba si de aceasta data…..

  Multumesc

  • Oven36
   Posted at 12:50h, 09 februarie Răspunde

   Desigur,
   La fel ca și in cazul “petiției pentru interzicerea vânătorii de trofee”; încheierea petiției cu succes a fost anunțată pe toate canalele de comunicare de care dispunem.
   Vă mulțumim!

 • romi
  Posted at 10:29h, 08 februarie Răspunde

  Problema crunta este ca si noi avem nevoie de lmaterial lemnos pentru incalzire la sate !

  • George
   Posted at 11:36h, 08 februarie Răspunde

   Problema stiti care este, dacă acum tot se mai taie copacii nu se replanteaza, peste 10 15 ani nu o sa mai avem nici cu ce sa ne sorbim intre dinti, nu mai vorbesc de lemne pentru foc

  • luca
   Posted at 11:21h, 09 februarie Răspunde

   asta ar fi ultima problema……lemnul de foc necesar insumeaza mai putin de 20% din lemnul taiat

 • sanyi
  Posted at 02:52h, 08 februarie Răspunde

  Daca 25% din lemnul exploatat de firmele satelit a marilor prelucratori s-ar vinde catre firmele locale si populatie ,nu ar mai trebui sa se importe asa mult gaz natural,somajul ar scadea drasticin zonele respective.Acest lucru se poate inpune acestor firme prin caietul de sarcini care se achizitioneaza inaintea fiecarei licitatii.Oare primariile care detin suprafete importante de paduri sant interesati de bunastarea oamenilor din zona administrata sau sant in combinatii cu aceste firme numite firme,,agreate,,,

 • Spatacean
  Posted at 19:26h, 27 ianuarie Răspunde

  Ar trebuii infintat cite un post de control la fiecare intrare in fabricile de prelucrarea lemnului .

 • Dumitru
  Posted at 01:09h, 21 ianuarie Răspunde

  Cam pentru asta ne-au luat în UE, să ne poată jefui oficial. Eram vaca cea mai grasă din centrul și estul Europe și numai bună de muls. Cel mai ciudat e faptul că nu țări puternice ca Germania sau Marea Britanie ne jefuiesc atât de agresiv ci Austria, o țară mult mai mică și mai slabă economic decât altele, dar hey, astia sunt vechii noștri “prieteni”.

  Planul malefic al Bruxelles-ului a fost și este acela ca distrugând în primul rând industria siderurgica, minieră, chimică și toate celelalte ramuri, toți cei apți de muncă, rămași pe drumuri fără nici o oportunitate, să fie efectiv nevoiți să plece din țară, muncind apoi din greu, adesea umiliți, pentru o pâine dar în același timp ridicând și susținând economiile țărilor vestice.

  Văzându-ne plecați, aceștia au trecut nestingheriți la următoarea treaptă: “privatizarea” resurselor naturale începând cu petrolul, continuând cu aurul, Delta, aurul și pădurile.
  Au găsit o grămadă de Iude disponibile în administrație, justiție, parlament (oh, acolo sunt câteva sute la un loc), guvern și la Cotroceni și astfel s-au pus pe treabă.
  Și uite am ajuns acum jefuiți, sărăciți, înstrăinati și invrajbiti intre noi și asta pe timp de pace, fără război și sistem opresiv.

  Ei bine, cine să mai iasă acum în stradă, cine să se mai lupte cu sistemul acesta mafiot și anti-national dacă peste 3 milioane de români nu mai sunt acasă și cine știe câți dintre aceștia se vor mai întoarce să se restabilească vreodată acasă? Și alte milioane se nasc înstrăinati de limbă, neam și țară…
  Trebuie să terminăm a trăi în starea de negare, situația este intr-adevăr dramatică, să ne trezim și să-i ajutăm și pe cei de lângă noi să înțeleagă că numai împreună, hotărâți mai putem face o schimbare, măcar să salvăm ce-a mai rămas, să nu ne fure străinul absolut totul.

  Să ne inspirăm de la inaintasii nostri vrednici, să ne întoarcem la Dumnezeu, să fim demni și curajoși ca generațiile viitoare să nu ne judece ca pe niște lași și egoiști ci mai degrabă să le fim modele de urmat!

  • Vali
   Posted at 20:03h, 27 ianuarie Răspunde

   Nu UE e vinovat pentru ce se intampla la noi. Daca nu era Holzindustrie atunci putea fi oricare alta firma din oricare alta tara. Vinovata e politia ca permite taierea ilegala si tainuieste ba chiar protejeaza pe cei implicati in mafia lemnului. Vinovati sunt padurarii direct implicati, oamenii din zona, care nu se revolta si prefera sa nu faca nimic pentru a stopa taierile si cireasa de pe tortul imputit e reprezentata de un sistem politic de tip mafiot care culmea, e ales prin vot democratic de NOI, care ne plangem ca ne fura altii.

   • Dumitru
    Posted at 00:20h, 28 ianuarie Răspunde

    Eu am vrut evidenția originea acestui rău care este conceput de sus, de la Bruxelles si/sau Vienna si bineînțeles că punerea în aplicare aparține românilor noștri lași, trădători și nemernici de la președinți, prim miniștri și tot așa în jos până la pădurarii și afaceriștii lacomi si tablagiul din stradă care e pus să păzească lemnul furat.
    Cazul Holzindustrie Schweighofer e modelul tipic de “privatizare” a resurselor și industriei României. Să vedem doar tâlhăriile Pardon, privatizarile mari si mediatizate ca si Petrom-ul, Mittal Steel și siderurgia românească, exploatarea aurului din Apuseni sau cel mai scump petec de autostradă din lume construită de cei de la Bechtel etc.
    Toate au fost și sunt jafuri la cel mai înalt nivel, parafate și apărate prin legi interne speciale si prin legi internaționale.

  • Viorica
   Posted at 04:37h, 30 mai Răspunde

   Total de acord!

  • Paun Stefan
   Posted at 00:24h, 07 iulie Răspunde

   Bravo Dumitru ,normal ca de aceea am fost lasati sa intram in UE sa ne jefuiasca tara .De ce credeti ca Marea Britanie ne-au lasat sa intram .Pentru ca aveau nevoie de slugi .La ora actuala in Anglia se construieste masiv cu mina de lucru romaneasca.De ce ?E ieftin.Cine ne-a retras poansonul cu care se stantau lingourile de aur romanesc ?Marea Britanie.De ce ? Pentru ca eram o amenintare pe piata aurului.Asta este strategia UE. Sa faca lumea sa plece din tara ,sa ramina satul fara caini.Treziti-va oameni buni ,aparati-va tara si neamul !

 • Andrei
  Posted at 23:03h, 20 ianuarie Răspunde

  E mai mult decât îngrijorător ce se întâmplă cu tăierea pădurilor în țara noastră dar nenorocirea este că foarte mulți dintre noi am ajuns letargici, nu ne mai interesează de viitorul neamului și a țării noastre. Mulți ce-i drept se scandalizează la aceste atrocități dar își găsesc alternativă ca de ex. plecatul în străinătate în speranța unei vieți mai bune sau pur și simplu uită a doua zi fiind mulțumiți că au ce le trebuie să trăiască (deocamdată). Foarte mulți dintre noi pot fi cumpărați foarte ieftin de către jefuitori și dușmani ai țării precum Holzindustrie Schweighofer, RMGC, 8OMV, și alți tâlhari ca aceștia, pentru un salariu sau mai rău, pentru beneficii imorale și ilegale.
  Cunosc personal simpli pădurari care în doar 10-15 ani au dobândit averi colosale de pe urma tranzacțiilor cu lemn care nu pot fi decât ilegale și bineînțeles imorale ce să mai vorbim de șefi de ocoale silvice, ingineri și inspectori sau cei mai sus de ei.
  Cei care mai simțim românește și cărora ne doare si ne pasă pentru viitorul copiilor, nepotilor și a generatiilor viitoare, trebuie să facem orice ne stă în putință să punem presiune pe parlament, guvernanți, justiție și președinte să ia acțiune împotriva acestor nemernici austrieci. Trebuie să ieșim în strada iar mai mult, trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să oprească jaful acesta cumplit și nemilos asupra neamului nostru.

 • Il
  Posted at 19:37h, 18 ianuarie Răspunde

  Jaful din păduri o bătaie de joc la adresa romanilor

 • Pădurea Băneasa
  Posted at 07:52h, 18 ianuarie Răspunde

  Salvați Pădurea Băneasa de la jaf și dezastru!
  În ultima perioada Pădurea Băneasa a făcut obiectul multor retrocedări, multe dintre ele fiind ilegale cu ajutorul autorităților.
  În Pădurea Băneasa au devenit proprietarii :
  Gabriela Firea Primar București
  Vosganian
  Nicușor Constantinescu PSD
  Sindila Delia fiica pădurarului din Băneasa Sindila Ilie
  Gheorghe Gheorghe, tatăl deputatului Gheorghe Tine
  Prințul Sturza.
  Calimachi Dimitrie, și nepoții :
  Nepoții sunt :
  Zavera interpus al șefului de la Garda Forestieră București.
  Caita Alexandrina mama lui Caita Constantin șef la O.S București.
  Matei Marian interpus fost director la D.S Ilfov.
  Dumitru Mioara, interpus al edilului din Voluntari, și alții.

  În atenția DNA.
  Verificați retrocedările din Pădurea Băneasa și o sa aveți mari surprize.

 • Vasile
  Posted at 20:14h, 17 ianuarie Răspunde

  Vasile Dumitra.
  ING.silvic.

  Din păcate cei care ar trebui să protejeze pădurile și ma refer în primul rând la cei care controlează și gestionează sistemul silvic din România ( gărzii forestiere și ocoale silvice private) sunt complice la jaful din Pădurile României.
  Ramificațiile acestei caracatiti se întinde până la nivelul ministerului unde de aproximativ 15 ani sunt aceiași indivizi în structurile de conducere.
  Deși acești funcționari au fost complice la jaful din păduri, politicul i-a răsplătit cu funcții publice în posturi cheie și salarii pe măsură.
  Aceste incregaturi mafiote de tip organizat au fost cele care au distrus ecologic, economic și social România.

 • Robert
  Posted at 14:22h, 12 noiembrie Răspunde

  Petiția poate fi semnată foarte ușor. Sper sa o semneze milioane de oameni să putem pune presiune pe legislativ să se facă ceva. Altfel sunt doar vorbe si sunt degeaba

 • ionescu
  Posted at 13:52h, 12 noiembrie Răspunde

  Romania plateste ajutoare sociale puturosilor si betivilor, familiilor formate din copii condamnati, din nastere, la saracie si mizerie.
  Aici este rolul guvernului care trebuie sa-i angajeze, nu pentru adunat chistoace de tigara si chibrituri arse, aruncate oriunde, numai in locurile special amenajate, nu pentru maturat frunzele moarte ale toamnei. Se platesc alocatii pentru copii din care puturosii isi sting setea si stimuleaza hormonii.

  La munca!
  Se reactiveaza stagiul militar obligatoriu de 3 luni?
  Bunicii si parintii au facut armata timp de 3-4 ani.
  Pericolul, dusmanii Romaniei sunt in interior.

  Se impune infiintarea garzilor patriotice, jandarmii care ii apara pe mafioti si militienii care ard gazul prin masinutele ministerului trebuie scosi la munca, sa fie obligati la paza padurii, ca se vor pravali muntii si dealurile peste noi.

 • Miron
  Posted at 14:27h, 01 noiembrie Răspunde

  Ar trebui sa urmam pozitia luata de ucrainieni fata de hotii care rad padurile.Cu vorba buna nu merge.

 • ILIE GEORGETA
  Posted at 17:50h, 26 octombrie Răspunde

  …DA !COMENTEZ ! VOI UNDE ERATI SIUNDE SUNTETI CIND IN TARA VOASTRA SE INTIMPLA ASEMENEA HOTII ?CE FACETI ?UNDE-I PRESEDINTELE ACESTEI TARI ?VOI NU AVETI NIMIC DE SPUS ?CINE RASPUNDE DE ASTFEL DE FAPTE RUSINOASE ?…UNDE SUNT TRENURILE , UNDE SUNT VAPOARELE ?UNDE SUNT FERMELE ?AIA SUNT DE VINA ?CINE ZICE IAMI DOAMNE ?DACA ,I-SA DAT , OMUL A LUAT DAR NU-I DE VINE CINE IA , CI , CINE DA …?ERATI MORTI , SI DOAR CE A-TI INVIEAT ?AEM OAMENI CARE TREBBUIE SA RASPUNDA PENTRU ORICE LUCRU FACUT IN ACEASTA TARA, UNDE SUNT ACEI AOAMENI ?DACA ASA SA INTIMPLAT TOTI TREBUIE BAGATI ACOLO UNDE MERITA…SAU ASTA-I O TARA FARA CIINI ?…

  • ClauM
   Posted at 04:29h, 14 noiembrie Răspunde

   Dar dumneata, pe unde esti?

 • liliana andrei
  Posted at 09:37h, 21 octombrie Răspunde

  Am pus adresa mea din Italia. .fiind dublu cetatean roman italiana. .

  • Oven36
   Posted at 14:34h, 22 octombrie Răspunde

   Mulțumim!

 • mariana
  Posted at 23:17h, 19 octombrie Răspunde

  Nu reusesc sa semnez, dar atat voi incerca pana voi reusi.

  • Oven36
   Posted at 15:43h, 20 octombrie Răspunde

   Petitia poate fi semnata fara probleme. Folositi o alta adresa de e-mail.
   Probabil ca nu ati remarcat mesajul de confirmare care a aparut in zona de sus a petitiei.
   Deocamdata dimensiunea textului de confirmare este prea mica.
   Vom remedia aceasta problema in curand.
   Va multumim!

 • MARIA
  Posted at 14:12h, 16 octombrie Răspunde

  STIMATI CONDUCATORI ! DE CE ATI ACCEPTAT SA INTRAM IN UE DACA NE FURA TOATE BOGATIILE TARII ? Ei TRAIESC BINE SI NOI AVEM CELE MAI MICI SALARII SI PENSII DIN UNIUNE !

 • camelia
  Posted at 20:39h, 13 octombrie Răspunde

  petitia nu se poate semna!

  • Oven36
   Posted at 10:32h, 14 octombrie Răspunde

   Petitia poate fi semnata fara probleme.
   Probabil ca nu ati remarcat mesajul de confirmare care a aparut in zona de sus a petitiei.
   Deocamdata dimensiunea textului de confirmare este prea mica.
   Vom remedia aceasta problema in curand.
   Va multumim!

  • Chiroiu Andreea
   Posted at 15:22h, 14 octombrie Răspunde

   Asa este! Nu se poate semna!

 • Liredana
  Posted at 15:19h, 13 octombrie Răspunde

  Nu cred ca se va face nimic in tara asta!!!

 • Semnaţi petiţia pentru salvarea pădurilor şi demnităţii României. 0% defrişări
  Posted at 11:02h, 13 octombrie Răspunde

  […] răspunsul, dar mai ales acțiunea Dumneavoastră în regim de urgență”, se arată în petiţia adresată premierului şi preşedintelui […]

 • dana
  Posted at 01:34h, 13 octombrie Răspunde

  m-am saturat sa vad cum chelesc muntii,mostenirea care trebuia sa o dam intacta copiilor nostri

 • Cameea Socea
  Posted at 20:51h, 12 octombrie Răspunde

  De ce am intrat in UE ? Ca sa ne fie luate avutiile tarii ?!!! Ca sa fim tratati de austrieci ca fiind “lumea a treia” ?
  Unde este demnitatea marilor puteri ale UE cand se poarta ca invadatorii in tara noastra, distrugand totul ?

  PS: Este bine stiut ca austriecii exploateaza en gros padurile Romaniei !

 • Alexandra
  Posted at 20:36h, 12 octombrie Răspunde

  Este tarziu! Numai o militarizare dura mai poate face ceva.

 • Alexandra
  Posted at 20:28h, 12 octombrie Răspunde

  Va inselati! Tara a fost vanduta.

 • Sabin
  Posted at 18:35h, 12 octombrie Răspunde

  Nu reusesc sa semnez..

  • Oven36
   Posted at 10:33h, 14 octombrie Răspunde

   Petitia poate fi semnata fara probleme.
   Probabil ca nu ati remarcat mesajul de confirmare care a aparut in zona de sus a petitiei.
   Deocamdata dimensiunea textului de confirmare este prea mica.
   Vom remedia aceasta problema in curand.
   Va multumim!

 • Anca
  Posted at 16:40h, 12 octombrie Răspunde

  Vedeti ca este o eroare tehnica si de fapt petitia nu poate fi semnata. Va rog sa verificati.

  • Oven36
   Posted at 18:21h, 12 octombrie Răspunde

   Am verificat acum. Petitia poate fi semnata fara probleme.
   Probabil ca nu ati remarcat mesajul de confirmare care a aparut in zona de sus a petitiei.
   Deocamdata dimensiunea textului de confirmare este prea mica.
   Vom remedia aceasta problema in curand.
   Va multumim!

 • elena constanta
  Posted at 16:01h, 12 octombrie Răspunde

  Acum avem o treaba SA SEMNAM CU TOTII ACEASTA PETITIE CARE SE REFERA LA DEMNITATEA TARII SI LA BOGATIILE EI,tara care nu este a noastra dar este a ,,URMASILOR, URMASILOR NOSTRI”!

 • Silvia
  Posted at 14:09h, 12 octombrie Răspunde

  Eu nu inteleg un asptect: cum e posibil ca aceasta petitie sa fie recomandata de catre 21 mii de oameni pe FB dar cei care au semnat sunt doar 9 mii si putin? E ilogic… nu gasesc un raspuns, poate ne ajuta agentgreen!

 • Robert
  Posted at 09:55h, 12 octombrie Răspunde

  Din milioane de oameni doar 8mii și ceva, parca erau mai multe guri care scandau, când e vorba de semnat….va ascundeți. Va este lene sa introduceti niște date.? Romanul e tare în clanţă și atât.

 • Daniel
  Posted at 19:33h, 11 octombrie Răspunde

  Lasa ti lumea sa taie padurile ,nu e mare diferenta ,ce daca imi tai eu cate un copac din padure,si ce daca vin padurarii si taie ei ? e acelasi lucru daca furi eu sau ei

  • Simona
   Posted at 06:34h, 13 octombrie Răspunde

   Daca tai toti copacii, cine Mai tranforma dioxidul de carbon expirat in oxigen, sa poti tu respira????

 • neli ivan
  Posted at 18:48h, 11 octombrie Răspunde

  ….mda acuma e foarte tarziu sa mai semnam petitia….padurile s-au cam dus ,ar trebui sa ne punem pe treaba sa plantam altele de cae sa avem grija !!!

  • Costi
   Posted at 20:08h, 11 octombrie Răspunde

   Alți fac bani grei și noi sa puem mâna sa plantăm? ? ? Daca stau si ma gândesc in parlamentul României sunt vreo 500 de putori plus consilieri șoferi, primari viceprimari curve si ce o mai fi plus cei care au fost la distrugerea țări din 90 până azi inclusiv președinți și prim miniștri să fie adunati grămadă și sa planteze ei , dar sa fie păziți de o companie de soldați cu puștile. Ei sa planteze f…i în gură . . . pe ei si pe cei care îi pupă in c.r și îi susțin. ….

 • Cosmin
  Posted at 15:10h, 11 octombrie Răspunde

  Greu de crezut ca o petitie poate schimba ceva. Era de inteles ca demult trebuia rezolvata aceasta problema, dar merit sa schimbam ceva…prin orice metoda.

 • Andrés
  Posted at 14:53h, 11 octombrie Răspunde

  Eu cred că ar fi necesar ca noi cei din diaspora să facem un protest universal la Ambasadele României în fiecare țară,(acolo unde suntem fiecare),și astfel să ne facem auzită vocea pretutindeni…Nu se mai poate merge în felul acesta,e prea trist …ne dispare fauna țării sub ochii noștri,și alții și-o păstrează ca pe-o bijuterie …N-are rost să ne mai păcălim…să se stabilească o zi de protest universal ,și haideți să trecem la acțiune!!

  • ClauM
   Posted at 04:34h, 14 noiembrie Răspunde

   Decat proteste sterile, veniti sa plantam impreuna cate un copac

 • Catalina
  Posted at 14:46h, 11 octombrie Răspunde

  Am semnat aceasta petitie cu lacrimi si cu sange!

  Sper sa mai putem face ceva macar pentru copii nostri, caci pentru parinti …e deja prea tarziu !
  L-am internat pe tata pentru a doua oara intr-o luna …pentru ca nu mai poate respira aerul tot mai greu si mai poluat din PLOIESTI !

  Murim cu totii …DOMNILOR MINISTRII vanzatori de iluzii !
  Am ajuns sa platim taxe si impozite pe otrava !
  Daca nu vom face ceva concret ,macar acum in al treisprezecelea ceas …vom muri impreuna cu planeta pe care am distrus-o !

  Catalina S

 • Lucian
  Posted at 12:13h, 11 octombrie Răspunde

  Incredibil., frumoasa noastra tara, devastata de ….. O sa ajungem curand un desert !

 • Iosif
  Posted at 10:45h, 11 octombrie Răspunde

  Iscalit-am si eu! Sper sa fie cu folos!

 • EMIL
  Posted at 10:28h, 11 octombrie Răspunde

  AS VREA SA TRAIESC ZIUA CAND PENTRU FIECARE COPAC TAIAT ILEGAL ; TOTI CARE AU PARTICIPAT LA ACEST GENOCID NATURAL SA PRIMEASCA CATE UN AN DE INCHISOARE…PENTRU FIECARE COPAC !!!

 • Tudor
  Posted at 09:29h, 11 octombrie Răspunde

  TREBUIE SA OPRIM DISTRUGEREA TARII,NUMAI UNITI SI HOTARATI O PUTEM FACE,,,,,HAIDETI SA LASAM SI COPIILOR NOSTRI,DIN MOSTENIREA LASATA DE INAINTASI,,,,,

 • Maria
  Posted at 08:45h, 11 octombrie Răspunde

  Sunt prietena cu codrul . Avem ce sa culegem din el nu doar sa taiem copacii pentru lemn de foc ori prelucrare in industria mobilei. Plimbati-va primavara sau toamna prin padure ,in orice zona ar fi aceasta si va veti intoarce acasa plini de energie .

 • Antoneta
  Posted at 23:59h, 10 octombrie Răspunde

  Daca nu se opresc urgent defrisarile…o sa facem cum au facut ucrainenii , o sa iesim cu drujba sa le luam…picioarele , ca altfel nu se mai poate ! Asa ceva pe timpul lui Ceausescu…se executau pe loc !

 • Albu carmen
  Posted at 21:56h, 10 octombrie Răspunde

  Voi santeti cei care aveți puterea folositi-o în bine așa pe parcursul istoriei ,a vieții o sa ne mândrim cu voi.Nu vrem sa arătăm pădurea ,copiiilor ,nepoților și celor ce vor urma din cărți .Vrem din cărți sa le povestim cum ați luptat pentru a tine verde natura așa cum îi este natura.Vă mulțumim. Avem încredere în voi!!!!

 • alice
  Posted at 21:39h, 10 octombrie Răspunde

  Nu putem rami ne indiferenti in fata celei mai mari distrugeri care ne priveste PE toti .Daca iubiti copii vostri cautati sa le lasam mostenire vista frumusetea sanatatea.Uniti von putea salva VIATA si viitorul copiilor nostri.Nu permiteti acestor nemernici da ne ucida viitorul .Avem o tara frumoasa avem da storia morala de a apara crea ce ne apartine.

 • Nicoleta
  Posted at 21:17h, 10 octombrie Răspunde

  Sa se verifice si ocoalele private acolo se taie masiv si nimeni nu intervine in schimb toată lumea urla si denigrează Regia Naționala a Pădurilor Romsilva.La aceste Ocoale private care taie tot de ce nu merge nimeni sa verifice?

 • Nume (necesar)
  Posted at 20:47h, 10 octombrie Răspunde

  Lăsati România verde! O să avem nevoie!

 • Larisa Correia
  Posted at 16:26h, 10 octombrie Răspunde

  Salvați ce ne-a mai rămas dat de Dumnezeu!

 • mariana
  Posted at 15:56h, 10 octombrie Răspunde

  Sa nu uitam ca Romania nu e a mea si nici a voastra nu e, ci a urmasilor si urmasilor urmasilor nostrii pana in veacul vecilor.

 • Olaru Costinel
  Posted at 15:08h, 10 octombrie Răspunde

  Nu mai dorim defisarea abuziva a padurilor Romaniei si desertificarea tarii.Nu mai vrem sa avem alunecari de terenuri si inundatii provocate de defisarea abuziva a padurilor.Nu mai vrem sa se vanda lemnul neprelucrat din padurile romaniei.Stop taierilor abuzive a padurilor din Romania.

 • elena
  Posted at 13:49h, 10 octombrie Răspunde

  Opriti Genocidul in Romania!

 • SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU SALVAREA PADURILOR SI DEMNITATII ROMANIEI - All for Romania
  Posted at 12:50h, 10 octombrie Răspunde

  […] aceasta petitie aici. Nu uita s-o distribui si prietenilor! O distribuire masiva ar putea fi de […]

  • Simion
   Posted at 16:52h, 10 octombrie Răspunde

   Sa plece hoti de austieci cu tot cu fabricele lor de cherestea din tara si sa ne lase petrolu ca, putem sal exploatam si noi fara ajutoru lor. Si sa-si duca si bancile ca profita prea tare de noi!

 • relu
  Posted at 09:32h, 10 octombrie Răspunde

  Buna, suntem in pericol si putini constientizeaza asta. Distribuiti masiv petitia, Asta este singura arma, din pacate, cu care putem lupta impotriva nelegiuitilor.

 • nechita
  Posted at 08:17h, 10 octombrie Răspunde

  Din cauza ca avem MASONI IEZUITI la conducerea tarii,care vor sa extermine populatia globala prin aceste defrisari masive,vaccinuri mortale impuse fortat,migratia criminalilor musulmani în Europa,etc.se întampla si trecem prin aceste nenorociri.Asta e planul satanic al ORGANIZATIEI MASONERIEI IEZUITE.Sa-si impuna Noua Ordine Mondiala.

 • Roz Mirela
  Posted at 08:04h, 10 octombrie Răspunde

  Uniți salvăm pădurile!

 • Nicoleta Sadici
  Posted at 06:53h, 10 octombrie Răspunde

  In zona Lacului Rosu s-a rupt soseaua in mai multe locuri din cauza apei coborate de pe munte, la ploi, nemaifiind copacii s-o opreasca si muntii sunt golasi. Au lasat doar cativa pe marginea soselei sa para ca nu s-a furat. Iar radacinile coniferelor furate au fost acoperite de crengi pentru camuflare si prostire in Pasul Bucin, intre Gheorgheni si Praid. Treziti-va romani!

 • Bob
  Posted at 01:29h, 10 octombrie Răspunde

  Semnat și distribuit în cât mai multe grupuri. O campanie de semnături pe stradă, pe când?

 • Rãzvan
  Posted at 00:36h, 10 octombrie Răspunde

  Mai bine o lege cu închisoare și duși la plantat în folosul comunitãții.Și legal dacã se taie ar fi corect sã planteze un puiet lângã copacul tãiat.

 • Nicolau Catalin Razvan
  Posted at 00:14h, 10 octombrie Răspunde

  Sper din tot sufletul sa rezolvăm odata pentru totdeauna acesta problema care a devenit una extrem de gravă .. Mafia si coruptia trebuie sa dispară definitiv din decorul României, intrucat nu ne reprezintă si marea majoritate a românilor nu ne regăsim în această ipostază .. haideți să arătăm încă odată întregii lumi, ca noi românii onesti suntem uniti si putem sa starpim acest flagel …
  Hai Romani, Hai România !!!!!! … Dacă vrem cu adevarat, SE POATE !!!!!!! …

 • MUNTEAN
  Posted at 00:03h, 10 octombrie Răspunde

  Romania nu e a noastra a celor care suntem acum adulti. Ea este luata cu imprumut de la copii, de la nepotii nostri. Ce vor spune ei despre noi atunci cand vor constatat ca nu am avut de grija de bunurile lor?

Mentions

 • Cum ajunge lemnul taiat ilegal sau abuziv din padurile virgine ale Romaniei mobila vanduta la Ikea – reportaj France 2 | Revista Verde - ecologie si protectia mediului, portal de stiri ecologice, legislatie si noutati in domeniu
 • Semnaţi petiţia pentru salvarea pădurilor şi demnităţii României. 0% defrişări
 • SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU SALVAREA PADURILOR SI DEMNITATII ROMANIEI - All for Romania

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.