Contact
 

Petiție pentru interzicerea vânătorii de trofee

Petiție pentru interzicerea vânătorii de trofee

Petiție pentru interzicerea permanentă a vânătorii de trofee

Stimate domnule ministru Ioan Deneș
Și stimată doamnă ministru, Grațiela Leocadia Gavrilescu,

Sunt indignat deoarece an după an se aprobă ”cote de recoltare” pentru uciderea prin împușcare, atât pentru speciile de faună la care vânătoarea este permisă, cât și pentru cele la care aceasta nu este permisă (lup, râs, urs etc).

Nu există argumente științifice riguroase pentru care Dumneavoastră să continuați să permiteți uciderea prin împușcare a sute de mii de animale în fiecare an și vă bazați decizia doar pe spusele șefilor fondurilor de vânătoare, adică tocmai a acelora care vânează sau fac bani din această afacere de vânătoare de trofee.

Nici până acum nu s-a operaționalizat acel promis SUAS (Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice) care să permită intrvenții profesioniste doar atunci când un animal suferă sau când acesta pune în pericol oamenii și bunurile lor.

Iată în continuare argumentele pentru care consider că vânătoarea de trofee trebuie definitiv interzisă:

1. Recensămintele oficiale ale ursului brun și a celorlalte specii (spre a se favoriza vânătoarea comercială) susțin efective umflate. În realitate nu se cunoaște nici numărul adevărat al urșilor din România și nici al celorlalte specii, iar în prezent nu există o metodă de recensământ acceptată de comunitatea științifică. Dumneavoastră vă justificați aprobarea împușcării animalelor crezând pe cuvânt șefii fondurilor de vânătoare ale căror estimări sunt validate de Gărzile Forestiere locale. Ori fondurile de vânătoare nu se bazează pe observarea directă a animalelor ci pe anumite urme ale acestora, multe dintre ele putând fi numerate de mai multe ori dacă acestea se deplasează în mai multe fonduri de vânătoare.

2. Cotele de recoltare au menirea de a aborda un presupus efect dar nu cauza unor probleme. Cea mai mare problema pe care trebuie să o rezolvați este de fapt pirderea sistematică a habitatelor naturale prin exploatări forestiere haotice și dezvoltarea necontrolată a infrastructurii. În ultimii 20 de ani exploatarea pădurilor a scăpat de sub control. Pădiurile bâtrâne aproape au dispărut. 71% din pădurile României sunt mai tinere de 80 de ani. Se exploatează chiar și pădurile din parcurile naționale, desi aceste păduri înseamnă doar 1% din suprafața țării. Iar în ultimii 13 ani s-a pierdut majoritatea pădurilor virgine și cvasivirgine. Mai mult, cele mai multe lucrări silvice se realizează fără să se țină cont de amplasarea bârloagelor și de afectarea perioadelor de reproducere și a locurilor de hrănire ale animalelor sălbatice. Construcția haotică de drumuri forestiere și de infrastructură liniară nouă (drumuri pavate, linii electrice etc) nu ține cont de necesitatea creșterii permeabilității pentru animalele sălbatice (adică ca acestea să poată traversa în siguranță și fără stress de pe o parte pe alta a unei autostrăzi de exemplu).

3. Turismul foto aduce mai mulți bani decât turismul de vănătoare pentru trofee. De exemplu, un trofeu de urs costă de la 6.000 până la 10.000 euro, în vreme ce un urs fotgrafiat de la un observator corect administrat poate aduce 10.000 euro în fiecare an. În plus ecoturismul oferă turiștilor posibilitatea de a petrece mai multe zile în aceași zonă contribuind cu venituri din servicii și produse oferite de comunitățile locale.

4. Pagubele și conflictele dintre om și urs, lup sau râs, precum și a celor dintre posesorii de animale domestice și urs sunt în mod exagerat mediatizate și speculate de industria trofeelor. Aceste conflicte au existat dintotdeauna. Dumenavoastră trebuie să operaționalizați un sistem de asigurări și despăgubiri financiare, dublate de metode locale moderne pentru a îndepărta potențialii prădători.

5. Cotele de recoltare la urs sunt o dovadă flagrantă a interesului strict vânătoresc având în vedere intervalele în care ursul brun poate fi vânat: toamna (din octombrie până în decembrie) , adică atunci când turmele nu mai sunt pe munte și primăvara (din martie până în mai), adică atunci când turmele nu sunt încă urcate pe munte. Deci presupușii urși carnivori nu pot fi descoperiți pentru că ovinele și bovinele lipsesc în perioadele indicate de pe munte.

6. Populațiile de ierbivore și de mamifere mari din România sunt încă sănătoase și au capacitatea de autoreglare fără ajutorul vânătorilor. Nu sunt necesare corecții în populații prin aprobarea de cote de recoltare ci doar intervenții în cazuri de urgență dovedite prin operaționalizarea SUAS (Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice), promis de minister după tristul incident al ursulețului nevinovat executat în anul 2016 într-un ghiveci cu flori din orașul Sibiu.

7. În cazul speciilor de urs brun, lup, râs și pisică sălbatică este oricum ilegal să se atribuie cote de recoltare, acestea fiind specii strict protejate prin legislația europeană. Uciderea prin împușcare se poate aproba , prin derogare de la lege, doar în cazul unor indivizi bine identificați care, în mod repetat, sistematic, au afectat (dovedit și nu fabricat) viața membrilor comunităților locale (așezări omenești stabile și animale domestice). Nu este posibil de știut dinainte dacă și câți urși, lupi sau râși vor cauza probleme serioase comunităților locale, deci cotele de recoltare nu au nici bază legală și nici științifică.

8. Cotele de recoltare favorizează obictivele industriei vânătorii de trofee pentru uciderea celor mai viguroase și mai mari trofee ceea ce produce o selecție genetică negativă în cadrul speciei. În teren se poate observa deja că de exemplu, exemplarele mari de urs aproape au dispărut.

În concluzie uciderea planificată a animalelor sălbatice reprezintă doar o dovadă că ministerul a eșuat să gestioneze corect problema animalelor sălbatice desi are la îndemână atât fonduri și tehnologie modern, cât și experiențele negative și pozitive din alte State Membre ale UE. Aprobarea unor cote de recoltare (ucidere prin împușcare cu premediare) poate fi înțeleasă doar ca un parteneriat al ministerului cu industria trofeelor.
Sper că v-am oferit suficiente motive să interziceți definitiv vânătoarea de trofee și să lucrați la cauza problemelor, nu la efecte. Iar pentru prevenirea producerii de pagube și pentru salvarea unor animale nevinovate precum ursulețul din Sibiu, vă rog să prioritizați operaționalizarea SUAS (Serviciul de Urgenţă pentru Animale Sălbatice).

Cu speranță,

[signature]

Distribuie petiția:

   

138 Comments
 • Mona Arlett
  Posted at 11:05h, 30 august Răspunde

  Ajunge cat s-a distrus

 • Marta Amalcai
  Posted at 02:10h, 10 august Răspunde

  Nu mai aveti ce fura din Romania si v ati apucat sa ucideti saracile animale, voi hotilor meritati sa fiti omorati, guvernantii romaniei sa va manance cancerele pe toti nemernicilor

 • Trifan Nutica George
  Posted at 11:19h, 08 iunie Răspunde

  Cu ce va pot ajuta?

 • Ben Ami
  Posted at 19:10h, 28 aprilie Răspunde

  Sa nu mai taiem padurile astea aiurea… si va fi mai bine!

 • Diana B
  Posted at 11:20h, 28 aprilie Răspunde

  RUSINE, tradatorilor!! Distrugeti tot ce va inconjoara cu ideile voastre diabolice! Trofee sa ajunga copiii vostri, in mainile altor praduitori, asa ca voi! Fie ca rautatea sa va fie rasplatita din plin, asa cum meritati! Lasati ursii nostri si natura in pace, lasati tara asta romanilor!!! In veci sa va fie blestemate dufletele ….

 • Amzoiu Emil
  Posted at 04:51h, 28 aprilie Răspunde

  Pe când o petiție pentru stoparea defrisarilor cu destinație export ?

 • Daniel Pataca
  Posted at 04:04h, 28 aprilie Răspunde

  Politicienii si popii aruncați ls urși

 • Barbu Olga
  Posted at 13:15h, 26 aprilie Răspunde

  Nu pot semna, adresa de e-mail este incorecta…. Ciudat!!! De ce?

 • Corina Berbec
  Posted at 11:57h, 26 aprilie Răspunde

  Niște trădători de țară, asta sunteți toți: guvern, parlament, președinte! Toți care ați fost la guvernare și ați votat legi pentru imbuibarea voastră și a neamurilor voastre de analfabeți, ne-ați trădat și vândut întâi pe noi, popor, apoi munca noastră, iar acum ne vindeți pământurile, flora și fauna, ne-ați otrăvit apele și aerul! Meritați sa fiți jupuiți la propriu de fiecare dintre noi!

 • Angelo
  Posted at 13:16h, 25 aprilie Răspunde

  Ce trofee as face din copiii lor!

 • Cos
  Posted at 16:26h, 23 aprilie Răspunde

  E vai de capul nostru, in ce hal s-a ajuns. Daca toata clasa politica ar da un exemplu si ar incuraja turismul in paralel cu niste pedepse cu inchisoare pe viata pentru braconaj, am avea o tara mult mai prospera. Si totul ar fi atat de usor, daca acesti retardati care ne conduc s-ar concentra putin si nu ar dormi non-stop pe ei. E clar ca nu se vrea asa ceva. Se vrea doar ca ei sa-si asigure veniturile familiei pe 3 generatii cel putin si ii doare in cur de restul. Daca exista o karma in univers, omul ar merita cu varf si indesat sa si-o ia in goarna.

 • Andreea Petronela
  Posted at 11:15h, 21 aprilie Răspunde

  Eu una mi-aș dori să se împuște ei în cap. Am scăpa țara de idioți și hoți de la putere.

 • Eliza
  Posted at 05:39h, 20 aprilie Răspunde

  Politicienii si toti coruptii din minister si guvern ar trebui vanati – demascati – scosi din functie – judecati. Unde sunt cei care doresc schimbare?? Dupa atatia zeci de ani de aceleasi povesti. Unde sunt cei care sunt dispusi sa se mobilizeze si sa-i instige/inspire pe ceilalti?

 • Greta Papadopol
  Posted at 07:30h, 13 martie Răspunde

  DOREBC sa stiu de ce nu mi se permite sa semnez petitia?!

 • Dan Cristian
  Posted at 10:17h, 12 martie Răspunde

  Multumiri tutror iubitorilor de natura, celor care cu intelepciune ati ales ocrotirea ecosistemului in locul transformarii padurilor in hartie igienica si parchet pentru chinezi de dragul unor profituri efemere de care beneficiaza un 0,1% din tzara asta, ati ales intelept si moral salvarea faunei in mediul naural in locul incarcerarii unor mostre in gradini zoologice deplorabile, ati ales un viitor mai verde si mai bun in locul uciderii naturii! http://www.wildlife-reporter.com

  • Lavinia
   Posted at 10:05h, 23 aprilie Răspunde

   Petitia aceasta a fost conceputa si publicata anult trecut , in octombrie. La mine a ajuns abia astazi si am semnat-o. Credeti ca ma este de actualitate? Credeti ca intre timp casapii doritori de aventura si sange nu au trecut la fapte? Cine credeti ca poate ocroti cu adevarat animalele din padurile noastre? Petitiile astea daca nu ajung la timp pe canalele de socializare, nu au rezultatul scontat iar intre timp omenirea mai face un pas inainte spre finalul vietii pe Terra. Asta nu inteleg cei care sunt indiferenti la ceea ce se intampla. Lanturile trofice sunt extrem de subrede , unele specii deja au disparut in ultimii ani… Ce viitor are Terra, casa noastra? Ce viitor au generatiile care abia se nasc? … Suntem in cadere libera si nu se constientizeaza asta,din mare nefericire! Lumea asta ignoranta nu are puterea sa priceapa ca noi, fara animale si fara tot ceea ce a fost in mod just creat pe Terra, nu avem cum trai…. nu suntem noi supremi si nu putem trai in mod singular. Culmea este ca nici macar vantorii care ucid din placere sau braconierii care ucid pentru bani, nu constientizeaza ca fiecare crima pe care o fac dezechilibreaza statutul vietii pe aceasta ( odinioara si poate inca ) minunata planeta!

 • Ionut
  Posted at 12:37h, 14 septembrie Răspunde

  Intai hai sa facem legi, si mai ales sa le aplicam, pedepsindui pe cei ca taie padurile( am vazut versanti intregi dezgoliti) determinand animalele sa migreze catre alte zone, inclusiv zone locuite de aoameni, hai sa invatam odata tot noi oamenii ca nu e bine sa dam de mancare animalelor salbatice pe unde ne vine, si in peimul rand ar fi bine ( nu cred ca se va intampla curand) ca si cei cu bani sa raspunda in fata legii la fel ca omul de rand.

 • COSTINA LAZAR
  Posted at 21:02h, 09 septembrie Răspunde

  ,, OMULE , nu te mandri cu superioritatea fata de animale , ele nu au pacat , dar tu , cu maretia ta pangaresti pamantul prin existenta si iti lasi urmele prostiei dupa tine . ” ( Dostoievski )

 • Florinel Voicu
  Posted at 14:46h, 09 septembrie Răspunde

  Pentru cei ce umblă prin pădure , după fragi și după mure , voi nu ați auzit că mai există și spray cu piper ???!!! Ursul , are cel mai sensibil miros iar pudra de piper s-ai ardei iute , spray-urile acelea speciale , îl trimit la plimbare imediat ! Nu vă mai plânge-ți că va atacat ursul ! Ce căutați in habitatul lui natural , fără a vă lua măsuri de prevedere ???!!!

 • Dani
  Posted at 00:31h, 01 septembrie Răspunde

  Guvernantii acestia care fac pe “iubitorii de oameni”, nu au nici o problema in a scufunda aceasta tara din ce in ce mai mult in abisul creat de propria lor incompetenta, condamnandu-ne pe toti la acest abis! Biruri si suprabiruri, investitori alungati, intr-un cuvant distugerea economiei si a intregii tari… Si in treacat, nu se simt bine daca nu distrug si una dintre ultimele resurse naturale pretioase pe care le mai avem, si anume fauna salbatica, pe care altii si-au distrus-o deja si ar vrea-o inapoi! Pe scurt, ei nu se lasa pana nu distrug totul (poate ca asta si vor)! Si inca pe pretextul ipocrit ca ar apara oamenii!. Dar de voi, de incapacitatea voastra de a lua decizii corecte, oare cine ne apara? Invatati de la altii si vedeti cum se actioneaza in tarile civilizate! In Florida oamenii se trezesc cu aligatori in piscine si in case, si tot nu scot arma sa ii impuste ci cheama serviciul specializat sa ridice si sa relocheze animalul. Asa se face in lumea civilizata cu orice animal, inclusiv cu un aligator. CINE NU ARE COMPASIUNE PENTRU UN ANIMAL, NU O POATE AVEA NICI PENTRU OAMENI! Ba mai mult, cruzimea fata de animale, se manifesta mai devreme sau mai tarziu si fata de alti semeni! Nu sunteti un bun exemplu, nu stiti sa guvernati, nu aveti ce cauta acolo… Aveti o singura optiune: DEMISIA!

 • RolandMarinescu
  Posted at 11:18h, 31 august Răspunde

  Animalele sunt nevinovate !!!! CEI CARE OMOARA DIN PLACERE ASTAZI UN ANIMAL O VOR FACE SI CU UN OM ! asa s-a intamplat in istorie ..pentru cei frustrati ca nu pot ucide le recomand sa se puna in bataia pustii altora

 • lia popa
  Posted at 21:56h, 29 august Răspunde

  Acești demnitari-măcelari nu mă reprezintă! Sper să sfârșiți așa cum meritați!

 • Adrian
  Posted at 23:12h, 28 august Răspunde

  Doamna ,la umbra legii asteia demnete ,vinatori, braconieri dementi vo rprofita si vor face mari pagube CASAPIND animalele .

 • mihaela artene
  Posted at 22:41h, 28 august Răspunde

  RUSINE, doamna ministru! Daca ar veni IIsus acum si ar spune ca suntem 8 miliarde si traim degeaba, si ne ar impusca, vi s ar parea normal? Ce aveti cu ursii??????? Interziceti magarilor care si fac vila n padure! Acolo E CASA LOR!

  • Lavinia
   Posted at 09:53h, 23 aprilie Răspunde

   Excelent!

 • diana
  Posted at 11:09h, 28 august Răspunde

  tu,ministru pus politic,ca de competenta nu poate fi vorba sa guverneze cineva competent tara asta minunata,ca se taie padurile,se fura padurile,nu te intereseaza?ce vina au ursii ca nu mai au habitat,ca nu mai au mancare?ce-ai zice sa va-mpuscam pe toti incompetentii astia care distrug romania????????????????da-ti demisia,cine puii mei te-o mai fi pus si pe tine acolo?ce jocuri politice faci,ale cui?pleaca,femeie de acolo,locul tau nu-i nici intr-un caz in minister………………….

 • Cristina
  Posted at 22:18h, 27 august Răspunde

  Rușine dna ministru. Este un păcat sa ucizi suflete date de Dumnezeu. Sper sa primiti ceea ce meritati pentru acest păcat!

 • Popa Carmen
  Posted at 19:37h, 27 august Răspunde

  NU ASA SE ASIGURA SIGURANTA CETATENILOR!!!!!! NU ASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Gabi
  Posted at 13:47h, 27 august Răspunde

  Esti o rusine pt tara asta o dementa o screlozata care are prbl cu animalele. Dar cu taierile abuzive de paduri nu ai prbl fai demento?! Da-ti demisia de acolo ca altfel se va face revolutie din cauza ta fai bolnavo psihic ce esti!

 • Mihaela Cufaian
  Posted at 08:48h, 27 august Răspunde

  Sa va fie Rușine pentru ceea ce faceți ,”stimata doamna”ministru.Un Argument logic pentru ceea ce vreți sa faceți,ne puteți da și noua??

 • Mircea Pteancu
  Posted at 16:32h, 15 august Răspunde

  Asa-zisii vanatori ”sportivi” sunt niste impotenti basinosi , umflati de bere ,mici si carnati care-si arata ”barbatia” omorand animale … deoarece nu isi pot ucide legal (deocamdata ) semenii.
  De ce se numeste ”sportiv” ?
  Aceasta barbarie trebuie scoasa inafara legii.
  Unde este sportivitatea ?
  Are ursul ,lupul ,mistretul sau fazanul vreo arma si inca cu luneta,cu repetitie,cu infrarosii ?
  Fost prim-ministru popo , bancher mustacios ratat , manelist cu silicoane-n scula , parlamentar turnator acoperit si hot de bani publici , iata descrierea multora dintre ”sportivi”…

  • Hightower
   Posted at 17:16h, 15 august Răspunde

   o intrebare : consumi carne ? daca da, atunci nu esti cu nimic mai bun decat “bravii” vanatori, cu exceptia ca nu tu iti ucizi victima, care nu are cu ce sa se apere ca si animalele salbatice. “vanezi” ori de pe raftul supermarketurilor, ori din grajdul propriu. amandoua sunt acte de violenta, prin care se omoara un animal.

   • Frankie
    Posted at 21:35h, 21 aprilie Răspunde

    Diferenta,,,,e ca in primul caz mentionat o faci pentru ca esti un caracter de cacat care are nevoie sa ucida un animal nevinovat ca mai apoi parti din corpul animalului sa ajunga sa fie expuse, si tie ca si vanator sa iti creasca orgoliul si sa iti afirmi singur faptul ca esti in varful lantului trofic.

    Eu nu as baga in aceeasi oala faptul ca cineva ucide de placere si faptul ca cineva consuma carne de pui de exemplu… si nu uita ca petitia se refera la ocrotirea animalelor salbatice…nu discutam despre cat este de etic sau nu sa manci un pui luat din supermarket. Numele petitiei e “PETIȚIE PENTRU INTERZICEREA VÂNĂTORII DE TROFEE ” – nu ….interzicerea fermelor de pui… discutia si argumentele astea nu ar trebui sa fie aici pe topicul petitiei pentru a salva ursii si animalele salbatice din Romania.

    Numai bine !

 • Narcisa Gutium
  Posted at 15:21h, 17 iulie Răspunde

  Este adevarat ca intre timp s-a aprobat cifra de 480 exemplare sacrificate pentru caprele negre ? Cine stie mai precis ?

 • NicuNB
  Posted at 13:06h, 13 iulie Răspunde

  Dupa ce am comentat am vazut ca ai postat deja 🙂

 • Adrian
  Posted at 18:35h, 12 iulie Răspunde

  Cota la parlamentarii care sustin crimele!

 • Ionuț
  Posted at 12:09h, 11 iulie Răspunde

  Victor Ivanov -eu sper să fi şi tu într-o zi atacat de un urs şi să îți zdrobească unul din cei mai buni prieteni ai tăi chiar la o distanță de 5 metri față de tine cum am pățit eu 😠👊

  • Miruna
   Posted at 15:52h, 11 iulie Răspunde

   Este un accident infiorator si ai toata simpatia mea. Pot sa intreb daca s-a intamplat in oras sau erati in habitatul animalului salbatic? In orice caz, ce descrii tu e o situatie rara, exceptionala, in care ai dreptul la legitima aparare. Nu justifica, totusi, un astfel de ordin si “cote de ucidere” pentru ursi si lupi.

  • Maria P
   Posted at 18:32h, 12 iulie Răspunde

   Ionut, eu sper sa-ti vina mintea la cap. Ai trait o trauma, fiind atacat de un animal salbatic, dar sper sa poti privi intr-o zi situatia in ansamblu si sa intelegi importanta animalelor in ecosistem. Vanarea lor nu e nici pe departe solutia rezolvarii traumei tale, ea se rezolva in alta parte. Multa sanatate!

  • Radu
   Posted at 20:39h, 12 iulie Răspunde

   Mai Ionut, de ce minti mai baiatule?

  • NicuNB
   Posted at 12:54h, 13 iulie Răspunde

   Pai stai asa. Erati in padure? Fara protectie? Era ca si cum te-ai arunca de pe bloc fara parasuta, si pentru ca te faci praf de asfalt, vrei sa interzici blocurile! Daca te musca un caine, omori toti cainii? Si lupii? Unii sunt atacati de rechini. Asta inseamna sa se omoare toti rechinii, ca sa nu pateasca altcineva la fel? Si crocodilii? Si elefantii? Si vacile? (stii ca omorati de vaci/tauri sunt mai multi decat de rechini intr-un an?) Tu realizezi ce gandire ai?

  • NicuNB
   Posted at 13:00h, 13 iulie Răspunde

   Si inca un lucru, pentru tine si ceilalti care citesc: cauta pe youtube “how wolves change rivers” e un scurt documentar de 4:33 min, sa vezi ce pot face cativa lupi cu un ecosistem si cu natura. La fel si cu ursii. Si pentru ca unii or fi murit atacati de lei, sa se omoare toti leii din Africa?
   Impactul poate fi urias negativ pentru o anume zona.

  • Vla2d
   Posted at 09:29h, 15 iulie Răspunde

   Ce urs începător, dacă pe tine te-a ratat de la 5 metri.

  • Criss
   Posted at 09:56h, 10 august Răspunde

   Dar ce faceai bai frate acolo??? In padure, pe trasee aiurea. Nu vanai cumva, nemernic de om….?
   Ce povesti idioate sunt astea. Ia sa vad daca ai tupeul sa le spui in fata celor care au semnat si sembeaza petita!!
   Bai mincinos penibil, Te bagi unde nu se sustine vanatoare cu o poveste penibila de consiliere psiholigica… ca sa spui ce? Ca tu vrei sa vanezi. Data urmatoare cand ti pusca in mana sau susti asa ceva, tu vei muri in propriul masacru pe care il faci.
   Roman incuiat si incult!

   • Daniela
    Posted at 12:48h, 10 august Răspunde

    Usoooor frate, linişteşte-te, putea merge după ciuperci omul şi să fi venit ursul, ce ai?
    Auzi acolo , încuiat şi incult…nu ştiu care e mai mult, zău.
    Atâta timp cât te doare în cur de ce se întâmplă la ferme şi cum e omorât porcul de Crăciun şi eu vânez animale ce omoară omul, ai băgat la cap?
    E mai importantă viața unui animal decât a omului? Atâta minte aveți mă. Treziți-vă!

    • Bogdan
     Posted at 01:34h, 18 august Răspunde

     Mai draga X.
     Aici nu este vorba de mancat carne sau de taiat porcul din curte pe care il cresti in 6 luni de 150kg. aici este vb de un intreg ecosistem, care o data distrus, el nu se mai reface. Daca ai omorat ursul, pe ursoaica nu o mai FUTE nimeni( suzati-mi expresia, dar sa inteleaga prostu), ca vecinul din deal nu are urs de prasila. Si cu lupul la fel, nu sunt fatati care 10, 12 de scroafa. Asa cum nici mama ta, daca Doamne fereste moare, tatal tau nu mai poate face un alt bou, care face comparatie intre carnea de pui si ecosistem.
     Bogdan

    • oana
     Posted at 01:01h, 27 aprilie Răspunde

     ce imi plac mie oamenii care se cred mai presus.Felicitari! Ai trait degeaba

    • oana
     Posted at 01:02h, 27 aprilie Răspunde

     draga dniela…

    • Playnoevil
     Posted at 18:34h, 27 aprilie Răspunde

     Daniela draga,te rog eu frumos,nu te mai duce la biserica,si nu te mai uita la tv,sau mai bine,dezactiveaza-ti accesul la internet,pentru ca te prosteste in ultimul hal…

  • Cleopatra
   Posted at 16:41h, 27 august Răspunde

   Regretabil ce ati patit dvs. Dar, mor atîția oameni în accidente de mașini, fără să fie vina lor, uneori din vina unor inconștienți. Am omorât cumva toți șoferii? Să nu ne răzbunăm pe cei care nu se pot apăra.

  • Dani
   Posted at 23:42h, 31 august Răspunde

   Tu, ca om ce esti, ar trebui sa intelegi ca ursul a actionat instinctiv! Daca ai un dram de omenie in tine, pricepe macar atata lucru! A fost un accident si nu este vina ursului ca tu sau prietenul tau ati poposit in habitatul lui! De ce este nevoie sa curga sange pentru un accident la care ai concurat si tu prin prezenta ta in locul nepotrivit la momentul nepotrivit? Este asa de greu sa manifesti compasiune fata de alti ursi, care nu sunt catusi de putin agresivi si sunt manati doar de foame sa se apropie de zonele locuite? Este chiar asa de greu sa manifesti putina noblete sufleteasca?! De ce, mai bine, nu ii trageti la raspundere pe oamenii care isi bat joc de semenii lor? Ei ce scuza au? Nu actiioneaza instinctiv ci cat se poate de constient! Ca acesti guvernanti care ne trateaza ca pe niste sclavi cu care pot face ce vor ei? Ei fac un rau mult mai mare, nu doar noua dar si tarii, si o fac cat se poate de constient! Ei ar trebui eliminati, nu animalele nevinovate care actioneaza instinctiv si nu pot fi trase la raspundere pentru actele lor…. Dar oamenii care fac rau constient altora, pot fi si trebuie trasi la raspundere pentru modul in care isi bat joc de viata altora!

 • Erazer
  Posted at 20:55h, 10 iulie Răspunde

  Mai bine ar merge pe fauna din parlament

 • Gabi
  Posted at 17:59h, 10 iulie Răspunde

  Un blat ordinar intre tot spectru politic si tot ce inseamna autoritate , … iar cainele de paza al democratiei , mass-media intregeste peisajul publicand ardicole menite sa manipuleze opinia publica inoculand ideea de pericol ce trebuie inlaturat cat mai gabnic posibil

 • Alina
  Posted at 17:24h, 10 iulie Răspunde

  Guvernul anterior a propus cota de vanatoare dezbaterii publice.
  A fost evident ca s-a votat impotriva unui ordin de guvern care legifereaza vanatoarea unor animale pretioase pentru ecosistemul Romaniei.
  A fost evident ca s-a starnit un val de furie si s-a renuntat la cota de vanatoare.
  Acum trebuie sa reluam cu acest guvern dezbaterea pentru ca nimeni nu intelege ca SUNTEM IMPOTRIVA ACESTEI COTE DE VANATOARE .

 • Doina
  Posted at 15:42h, 09 iulie Răspunde

  Nu mai taiati padurile; lasati hrana animalelor – ca le luati TOT , de la vanat, pana la fructe- LASATI NATURA sa se REGLLEZE singura! Interventia omului distruge TOT! LACOMIA omului este CAUZA a ceea ce se intampla.
  Animalele NU vin in localitati sa se razboiasca cu omul, sa atace omul! Ele vin pentru HRANA, pentru ca NU mai au ce manca – DIN CAUZA OMULUI!
  Primarii sa faca bine sa gestioneze fondurile in asa fel, incat sa NU ucida animalele…La fel s-a procedat si cu cainii “comunitari”.: capturati, chinuiti, ucisi; BANII pentru STERILIZARI in masa si crearea unor ADAPOSTURI decente care sa NU fie LAGARE de exterminare…UNDE SUNT?!

  NU am niciu respect pentru primari! Indiferent de “culoarea” lor politica! Culoarea lor morala este aceeasi! MURDARA!

 • victor ivanov
  Posted at 23:20h, 08 iulie Răspunde

  Sunt vanator de peste 20 ani , ursii nu trbuie sa fie vanati , e o crima , totul e in interesul de a castiga bani ,cei ce gospodaresc fondurile de vanatoare nu au nici o legatura cu exploatarea vanatului in Romania distrug fondul ginegetic cum sa distrus totul in tara , sper sa fiti si voi vanati intr o zi javrelor de parlamentari care aprobati vanarea ursilor si lupilor.

  • Ilarion
   Posted at 05:49h, 15 iulie Răspunde

   Ce placere aveti voi cand mergeti sa va distrati imuscand animale?

   • Jane
    Posted at 16:30h, 07 august Răspunde

    nu sunt pro vanatori, din contra, dar : ce placere ai cand mananci acasa la cina de ex. ceafa de porc cumparata din Auchan sa zicem, cand te gandesti ca macelarul a ucis un animal domesticit inocent pentru tine?

 • Gheorghe Daniciuc
  Posted at 05:58h, 07 iulie Răspunde

  Trăiască în Canada… am încercat să semnez petiția şi nu sînt lăsat… de ce? Am în continuare cetățenia română.. părere mea nu contează?

  • Oven36
   Posted at 06:04h, 07 iulie Răspunde

   Nimeni nu va interzice sa semnați petiția. Va rugam citiți motivul pentru care nu puteți semna. Este scris in pagina petiției, imediat după ce trimiteți semnatura.

   • Bogdan
    Posted at 01:37h, 18 august Răspunde

    eu sunt in irlanda si a mers sa semnez

  • augustin ciurea
   Posted at 15:39h, 12 iulie Răspunde

   Buna ziua, dle Gheorghe Daniciuc. Si eu traiesc in afara Romaniei, si am semnat petitia acum 5 minute, fara probleme. Dati eventual ultima adresa din tara. Nu conteaza cred eu adresa, ci intentia de a stopa o crima.

 • Elena P.
  Posted at 21:45h, 06 iulie Răspunde

  Dobitoaco ! Mai esti si femeie si poate mama ! Da ti demisia ! Esti un monstru . Nu ai ce cauta la putere ! Impuscate singura sau satisface placerea de a ucide a altora prin a te pune tinta.

 • DIANA
  Posted at 19:56h, 06 iulie Răspunde

  DEJA IN ACEASTA TARA SIMTIM CA SUNTEM VANAT SI VANATORI…EI , ce pot lua o decizie doar formal pentru ca mental si omeneste nu se sinchisesc , ei sunt vanatorii si ceilalti, adica oamenii care muncesc, copii pe care ne e teama sa ii mai ducem in spitale datorita mizeriei si indiferentei, animalele care mor pe strazi…batranii care sunt la pragul cersitului…toti suntem vanati de niste incompetenti, infatuati, semidocti …NICI RISIPA DE CUVINTE ARGHEZIENE NU MERITA!!!

 • Georgeta Naum
  Posted at 21:03h, 05 iulie Răspunde

  NU alegeti calea cea mai usoara!!!! NU UCIDETI !!!!! RELOCATI, MUTATI IN ALTA TARA, DISTRIBUITI ALTORA ,VINDETI…orice numai NU UCIDETI !!!!!!!URSII NU sunt vinovati ca s-au nascut in Romania !!!!!!!!!!!!

  • Daniela
   Posted at 21:07h, 05 iulie Răspunde

   Doar să gândiți puțin la ce spun , să ducem în alte țări atâta timp cât ei nu au fost în stare să aibă grijă şi asa au rămas fără? Nici vorbă.

   • Razvan
    Posted at 00:43h, 06 iulie Răspunde

    Sunt tari care ii doresc inapoi. Gandim ca e mai bine sa ii dam celor care regreta decat sa ii lasam sa fie ucisi.

 • Mihaela
  Posted at 14:55h, 18 mai Răspunde

  Nu vad de ce e aleasa Romania pentru toate lucrurile rele, parca se doreste distrugerea ei.
  Cel care are placere sa ia viata unei fiinte sa se uite in oglinda, cu pusca in mana, si sa vada animalul din el. Atunci e liber sa traga si sa se asigure ca nu rateaza tinta!

 • cristi
  Posted at 15:15h, 15 mai Răspunde

  sa ajunca toti politicieni romani ca si ceausescu la zid !!! dar TOTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Florin
  Posted at 19:56h, 14 mai Răspunde

  Daca va place vanatoarea duamna ministru, va sugerez Parlamentul..un loc cu mai multi daunatori pe metru patrat nu exista in Romania.

 • Cristian David
  Posted at 10:51h, 14 mai Răspunde

  pentru mine,VOI criminalilor sunteti trofee !

 • Cristea
  Posted at 15:29h, 13 mai Răspunde

  Asta arata nivelul rasei umane, sacrificam animale pentru a ne hrani, cand sacrificam pentru placerea de a ucide…este altceva, ceva legat de pshic.

 • tatiana baban
  Posted at 20:26h, 28 aprilie Răspunde

  Viata inseamna echilibru si atunci cand noi, oamenii, il stricam ,ne facem singuri rau !

 • Mihail Nedelcu
  Posted at 12:53h, 25 aprilie Răspunde

  Din punctul meu de vedere, este o barbarie sa “recoltezi” (ce termen au gasit pentru a ucide, de parca ar recolta castraveti din propria gradina) trofee de animale salbatice. Vanatoarea este considerata de multi ca fiind un sport. Dar ce fel de sport este acela care nu se desfasoara dupa reguli identice pentru toti participantii? Daca si vanatul ar fi echipat cu o pusca performanta, cu luneta, atunci am putea discuta despre egalitatea de sanse si despre sport. Si chiar si asa, tot o barbarie ar fi, caci implica sange, durere si moarte! Daca cineva se crede mai barbat pentru faptul ca poseda o jucarie aducatoare de moarte, isi poate satisface placerea preciziei trasului la tinta intr-un poligon! Referitor la atacul gospodariilor, exista solutii ecologice de indepartare a animalelor salbatice din zona, prin proiecte sustinute de primarii cu folosirea fondurilor europene alocate Progrsamului National de Dezvoltare Rurala. Iar echilibrul ecologic este ceva ce tine de natura si de Dumnezeu si in nici un caz de omul cu pusca.
  Am semnata aceasta petitie cu ambele maini!

 • Dragan
  Posted at 20:42h, 30 martie Răspunde

  Va dau dreptate partial. Nu sunt deacord cu braconajul si genocidul facut de anumiti straini cit si romani.!!!! Dar nu uitati, daca vrem sa avem o fauna sanatoasa, frumoasa,linstita depinde de multi factori:1 pe linga selectia nnaturala trebuie facuta si o selectie de catre vinatori responsabili. 2: sa nu se mai taie padurile ca astfel sa stricat arealul vinatului greu( urs,cerb,mistret etc.) Si de aceea sa ajuns sa intre in gospodarii. De aceea ataca capingurile, si majoritatea oamenilor vor sa stea fara teama acasa,munte,dealuri livezi etc. Si acum va intreb eu, ce facem cu miile de ciini in paduri,cimpii,sate si orase? Ce facem cu miile de ciini ai ciobanilor care au distrus vinatul mediu. In anumite zone din tara au distrus tot vinatul.la cca.50-100 de oi au cite 10-12 ciini la stina sau in tranhumanta. Aici ar trebui sa lucrati mai mult mai hotarit.

  • Daniel
   Posted at 04:43h, 15 mai Răspunde

   Nu exista vanatori “responsabili”. Exista doar vanatori, adica ucigasi de animale din placere. Atat.

  • Daniela
   Posted at 21:13h, 05 iulie Răspunde

   Nu e de vină despădurirea, e de vină instinctul lor să le fie mai uşor cu hrana. Nu e vina lor, recunosc, dar nu pot sta cu mâna în sân să îmi intre în curte.

   • Ioana
    Posted at 10:08h, 27 august Răspunde

    Daniela, este o petitie care doreste salvarea ursilor. Daca te deranjeaza ursii si vrei sa faci ceva impotriva lor, ce cauti aici? Du-te si ia-te de mana cu doamna Gratiela!

    • Daniela
     Posted at 17:06h, 27 august Răspunde

     V-am impiedicat in vreun fel să semnați petiția? Încât se pot lansa comentarii pe lângă e absurd ce ziceți ,să nu mă bag aici. Urmăresc petiția ca voi, chiar dacă nu am semnat.

 • dean
  Posted at 01:53h, 25 martie Răspunde

  omul ar trebui sa fie capabil sa isi cultive singur gradina si sa isi creasca singur animale pentru consum iar natura ar trebui sa fie lasata sa isi urmeze cursul

  • Daniela
   Posted at 18:26h, 13 mai Răspunde

   Se duce în pădure la animale aşa: fân, sare, porumb, fructe uscate; se planteaza culturi de cereale lăsate apoi în voia căpriorilor, cerbilor, urşilor etc.
   Când lupul şi ursul vine şi îmi mănâncă căprioara ce are încă ied în ea să mulțumesc şi să nu îi mai reduc??!
   Nu se împuşcă numa că aşa avem chef, nu e echilibru în natură.

   • lucica
    Posted at 14:08h, 21 mai Răspunde

    Lupul si ursul..dar privighetoarea??Dar cerbul si caprioarele??Dar rasul,ca e pe cale de disparitie??Dar capra neagra???Si multe alte animale si pasari care nu dauneaza cu nimic??Asta se cheama ,doamna,GENOCID…

   • Roman
    Posted at 00:16h, 06 iulie Răspunde

    Ba da doamna , reduceti numarul ursilor si apoi mai taiati din paduri . Apoi iar reduceti numarul ursilor si iar mai taiati din paduri .A ! si inca ceva … mai secati si izvoarele apoi mai faceti o cabana in mijlocul padurii care a mai ramas si apoi iar reduceti si iar taiati . Iar daca va mutati in delta Dunarii prindeti pestele folosind curentul electric reduceti si pasarile ca si ele sunt lacome si papa mult .

    • Daniela
     Posted at 00:21h, 06 iulie Răspunde

     Vă înțeleg frustrarea dar vă rog frumos doaaar un lucru , vă rog nu ne băgați pe toți într-o oală, pentru că sunt si care îşi chinuie coloana pe zăpadă până în brâu (doar un exemplu aleatoriu) pentru că nici la noi, mai serioşi şi păsători, nu ne place să fim luați tot de răi, mai ales că suntem si noi indignați.

    • Daniela
     Posted at 11:47h, 09 iulie Răspunde

     No nu e vina mea ca mă băgați lângă braconieri si oameni de nimic. Si nu , nu e vina despăduririlor. Nu mă atinge cu nimic ca ne credeti oameni rai. Atâta vreme cât mor oameni, se distrug culturi nu opriți voi vânătoarea. Si nici un sport de plăcere nu e.

 • Liliana
  Posted at 03:15h, 23 martie Răspunde

  Sa nu mai permitem abuzuri pentru interesele altora si conturile celor ce accepta orice.Sa protejam fauna si flora tarii,pentru ca ea ne incanta viata.Mai bine cei de la mediu sa dea lege pentru ca animalele din padurile noastre,indiferent ca este al proprietarilir,sau ale statului, sa fie hraniti ,pentru a nu mai pleca din habitatele lor si a ataca animale si oameni. Cei ce vor trofee sa mearga oriunde altundeva,dar nu la noi.Sa nu ramana padurile goale,ca le-au starpit destul si pe acestea.

  • Daniela
   Posted at 21:16h, 05 iulie Răspunde

   Să ştiți că sunt hrăniți constant şi chiar foarte bine de ajung graşi ca porcul de casă de care apropo, văd că nu vă e milă deloc, ceea ce pot numi sadism, nu că le duc la 100 de mistreți tone de mălai şi ajung să puşc 20.

 • Rod
  Posted at 20:17h, 22 martie Răspunde

  Dragi prieteni ,

  Multe din ONG-uri afirma ca vor opri braconajul . Intrebarea mea este cum si unde ? Din birou de la agent green sau WWF ? Toata lumea a blamat Romsilva ca-s hoti ca nu stiu ce …Ok am inteles …dar daca arunci o privire pe pagina lor de FB – plantatii peste plantatii …ceea ce nu pot spune despre nici un ONG …numai bannere si sponsorizari…+ au sarit pe unii care au transportat lemn …Initiativa este buna si de respecat mai ales .. dupa haosul creat de unii…dar s-a dovedit ca era un transport legal …cine raspunde in acest caz ?…. Legat de animale salbatice ,, Cate animale salbatice ati hranit/salvat in ultima iarna?…daca stau si ma gandesc a fost iarna grea cu zapada mare si ger napraznic …Ori caprioarele, mistretii cerbi + chiar si pasarelele au avut nevoie de ajutor …Asa ca va intreb pe toti, nu numai pe ONG-sti cat fan si porumb ati dat la salbaticiuni? …daca nu ati avut posibilitatea cate graunte ati dat pasarelelor iarna trecuta ?
  Legat de povestea cu ursii : Cum poate fi declarata o specie pe cale de disparitie cand are atatea exemplare ? probabil mii nu stiu …dar sigur nici voi… Cum e posibil ca oamenilor sa le fie frica in Covasna,Brasov,Bistrita si pe unde or fi …ca le intra in case…nu vorbesc de amaratii aia carora le manaca o vaca , oile.. ..si nu mai stiu ce … Statul despagubeste dar nu in timp util …am auzit de cazuri in care de 3-4 ani nu au primit nici un ban …
  Crestem ursi orfani …iar alocatia de copil este cat este ….
  Cum este posibil daca un braconier este prins si condamnat plateste 40.000 Eu…Foarte bine …dar daca un om este omorat , mutilat ce primeste el sau familia lui?
  Parerea mea este simpla : Nu poti periclita vietiile oamenilor ptr. ca asa vor unii si altii…iar teama asta o simt ca proprietar de padure de cate ori ma duc si dau de urme si de ei uneori….Nici ursii nu trebuiesc impuscati…solutia este simpla : Relocarea si cat mai repede in zone unde nu sunt -Olanda, Austria, Benelux, Belgia …Padurile de langa Bucuresti, Pitesti, Calarasi …sau unde vreti voi …si nu sunt

  Cam asa arata treaba cu braconajul( Se pare ca silvicultorii sunt cei care au rezolvat cazul…)

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/operatiune-greoaie-pentru-salvarea-unui-urs-prins-intr-un-lat-in-bacau-nimeni-nu-stie-ce-trebuie-facut.html

 • Alina
  Posted at 17:13h, 15 noiembrie Răspunde

  Multumim pentru demers!

  • Cristina Radulescu
   Posted at 00:38h, 27 august Răspunde

   Sper ca cei care nu stiu engleza sa stie sa foloseasca Google Translate….Ar trebui doamna ministru sa o citeasca, sincer….

 • speranta
  Posted at 23:27h, 16 octombrie Răspunde

  impotriva hotilor si a degeneratilor care fura din recolte,si gospodariile oamenilor s au luat masuri? Daca se dau furaje si fanuri, animalelor salbatice in paduri cred ca ar fi o solutie pe langa faptul ca trbuie sa le restabileasca conditiile pe care le au avut inainte de defrisari si distrugeri!

 • Carmen
  Posted at 14:25h, 06 octombrie Răspunde

  Cineva zicea ca cei ce semneaza petitia stau la caldura in apartamente si nu le pasa de casele si gospodariile celor distruse de animalele salbatice. Dar in petitie se cere sa nu fie omorate, iar zonele locuite, protejate de animalele salbatice prin diverse metode posibile. Eventual se pot reloca acele animale salbatice in zone nelocuite, nu este necesar neaparat sa fie ucise. Pana la urma nu este vina lor ca omul lacom i-a distus habitatul lor prin defrisari. Dea semenea animalele care fac distrugeri acelea se vor identifica si doar acelea vor fi ucise. Nu cred ca este o solutie sa omoram la gramada un numar de…Totul este statistica? Pt distrugerile facute oamenilor cred ca sunt solutii nu neaparat sa omoram la gramada un nr. de .. animale salbatice. Sunteti siguri ca dupa ce le vor ucide nu vor mai fii atacuri asupra gospodariilor? Eu cred ca daca nu rezolvam de fapt problema reala, doar sa ucidem niste animale nu este o solutie viabila.
  Trebuie sa protejam si oamenii, dar solutia oferita de uciderea acestor animale nu rezolva problema. Problema ramane nerezolvata, chiar si prin uciderea acestor animale, deoarece uciderea lor nu rezolva problema, eventual in cel mai fericit caz este “de moment”, iar mai devreme sau mai tarziu va “reapare”, de fapt ea nu a disparut niciodata caci nu a fost rezolvata. Ar fi bine ca cei ce ne conduc sa gaseasca solutii viabile si corecte pt toatata lumea, si in primul rand sa rezolve problema nu sa o ascunda sub pres.

 • anton
  Posted at 10:37h, 06 octombrie Răspunde

  Puteti sa le tineti pe toate…..dar faceti frate tarcuri ca prea sau inmultit sii isi bat joc de recoltele si munca noastra Am ajuns sa nu mai cultivam nimic!!!

 • Stefan
  Posted at 17:51h, 05 octombrie Răspunde

  As vrea sa subliniez ca daca aceste animale fac rau precum zic unii, de ce sa le exterminam in loc sa le dam tarilor care nu au si poate chiar isi doresc.Cum la noi au fost adusi din nou zimbrii cand disparusera putem face si noi acelasi lucru pentru altii.

 • Maria van Geel
  Posted at 15:45h, 05 octombrie Răspunde

  Stop met het vreselijk afslachten van deze dieren. De dieren hebben al genoeg geleden, stelletje dierenbeulen. Stoppen nu!!

 • Andra
  Posted at 13:35h, 05 octombrie Răspunde

  Draga Anna, dupa parerea ta ar trebui omorate toate animalele sălbatice ca oamenii de la sate sa nu mai aiba cu ce se confrunte? Dupa parerea mea afirmatia ta e cam puerilă, daca ii lăsăm pe altii sa ne distrugă habitatul în curând oamenii de la tara nu o sa mai aiba nici păduri si poate nici pământ de cultivat, deci prin urmare nu o sa mai confrunte cu nimic… fa si tu minimul de efort moral si semnează macar pt un viitor mai bun pt copiii tai sau nu mai instiga la ignoranta 🙁 !

 • Razvan
  Posted at 11:42h, 05 octombrie Răspunde

  Da protejati padurile si animalele

 • Andreea
  Posted at 22:54h, 02 octombrie Răspunde

  As avea chef sa ies la o vânătoare de oameni in weekend …! A ..ce ? Fac puscarie pentru asta ? Mhmmmm….Sigur nu pot sa pun măcar un cap de om ca trofeu in sufragerie? Ar arata bine !

  • Eszter
   Posted at 15:33h, 14 octombrie Răspunde

   Si eu vreau sa te insotesc! Nu vreau trofeu, doar placerea de a ucide 😉

  • G.C.
   Posted at 17:41h, 14 octombrie Răspunde

   Stiu un domeniu de vanatoare perfect pentru ce vrei.Are o gramada de oratanii de toate dimensiunile.Cauta locatia pe internet dupa nume,se numeste: casa poporului(un nume impropriu de altfel pentru acel cuib de paraziti).Bafta la vanatoare.
   P.S. Cu drag te-as insoti in aventura dar,din pacate,din cauza parazitilor am fugit in strainatate.

 • midas
  Posted at 20:20h, 02 octombrie Răspunde

  Vanatoarea ar trebuie interzisa. Nu cred ca uciderea poate fi un sport. Oamenii primitivi vanau pentru a asigura hrana familiei. Acum aceasta varianta nu mai este necesara.

 • Alin
  Posted at 19:57h, 02 octombrie Răspunde

  Rușinare României !!

 • ion
  Posted at 19:44h, 02 octombrie Răspunde

  nu s-au inmultit animalele doamna ministru, au ramas fara paduri din cauza nesimtirii, hotiei, coruptiei care caracterizeaza clasa politica la toate nivelele de 26 de ani incoace. lasati animalele in pace si stopati imediat defrisarile. aveti parghiile necesare, lasati interesele meschine si jalnice ale clasei politice mafiote.

 • Oana X
  Posted at 19:42h, 02 octombrie Răspunde

  Doamne Ajuta! Aceasta Afacere de Mii de dolari trebuie stopata imediat. Tara noastra trebuie protejata de acesti colonialisti care dau cu banii in stanga si dreapta pentru placere a lor personala. Ar trebui urmarit Mai mult online activitatile de braconaj si raportate. EU am gasit cateva in Trecut linkurilor si mesage care indicat braconaj de Mii de euro sau dolari, dar nam timp sa ma Ocup de asta. Voi cu organizatia aveti voluntari ce pot depista astfel de ilegalitati. Cand Caut ati pe google folositi limba engleza!

 • Ursul Carpatin
  Posted at 19:41h, 02 octombrie Răspunde

  Acum doi ani am sarit cu totii ca un scotian ne impusca ursii si posta poze cu trofeele din Romania. O tanara i-a atras atentia sa ne lase ursii si lupii in pace.
  Scotianul a raspuns arogant si ne-a dat peste nas ca suntem un popor mediocru si ignorant si ca guvernul vinde ieftin orice, inclusiv, fauna Romaniei.
  Acum e vremea sa ne unim si sa impiedicam un macel scump si inutil. Cand nu vor mai avea ce sa vaneze in tara asta, ne vor vana pe noi?

 • Luminita
  Posted at 19:39h, 02 octombrie Răspunde

  Animalele salbatice mai ramasesera, ca, in rest ati omorat tot in tara asta

 • lucian
  Posted at 19:20h, 02 octombrie Răspunde

  Propun o cota de recoltare si pentru politicieni si nesintiti,macar 25% din cei actuali. Oricum se inmultesc extrem de repede!

 • Anca Ceraceanu
  Posted at 18:52h, 02 octombrie Răspunde

  RUSINE mare ca tocmai consilierul MEDIULUI ia asemenea hotarare de CRIMA ODIOASA…
  Sunt animale nevinovate si care dau inca sanatate padurilor si faunei: URSI, LUPI, PISICI SALBATICE, dar si RASI – a uitat sa-i mentioneze creatoarea petitiei 🙁 X(
  RUSINE, Ovidiu Ionescu!!!!!!!

 • Miclescu Mariana
  Posted at 18:39h, 02 octombrie Răspunde

  Din păcate, planeta Pământ nu mai suportă atâta răutate și distrugere a creației Divine! A început să se revolte și ne răsplătește exact cum am tratat_o noi, oamenii! Priviți în jurul nostru câte incendii, cutremure, inundații, furtuni devastatoare, schimbarea climei, accidente, în care mor foarte mulți oameni, toate acestea nu dau de gândit, mai ales conducătorilor lumii? Una dintre cele zece porunci ale creștinismului, este “SĂ NU UCIZI!” Noi nu putem crea viață, atunci cine ne dă dreptul să luăm viața altor suflete? “Salvezi o viață, salvezi UNIVERSUL!” Cel care salvează o viață, își prelungește viața lui, cel care ia o viață, o scurtează pe a lui! Culegem ce semănăm!

 • Cozmin
  Posted at 17:26h, 02 octombrie Răspunde

  Vanatorii sunt indivizi frustrati, adevarati psihopati, care nu inteleg sa protejeze sa apere sa ingrijeasca specii “inferioare” lor. Facem atata rau planetei incat daca nu evoluam ne vom autodistruge.
  O rasa extraterestra superevoluata care ar vedea cat pouluam, cat rau facem cat distrugem in jurul nostru in goana “ghidata” de élite … ar avea tot drepul sa ne extermine, ca pe un cancer.

 • vlad
  Posted at 17:20h, 02 octombrie Răspunde

  La asta ne pricepem bine sa “distrugem” din pacate a venit si randul animalelor pe care nu le mai ocroteste nimeni si distrugandule habitatul calculele unor specialisti concluzioneaza ca in curand animalele vor poposi in orase cautand zmeura ajung la pensiuni cautand in tomberon.Din punctul meu de vedere rusine de la ministru pana la ultimul iubitor de sange.

 • lorelay
  Posted at 17:01h, 02 octombrie Răspunde

  Sunt de acord cu aceasta petiție si sper ca majoritatea romanilor (cei cu capul pe umeri) sa realizeze importanța animalelor de pradă in ecosistem.orice tara din UE isi protejează si valorifică flora si fauna ,pe când noi suntem dispuși să ne vindem si să ucidem ultimul animal si sa ne tăiem ultimul pom pentru a’l da altora pentru bani sau alt scop!

 • Katalin
  Posted at 15:29h, 02 octombrie Răspunde

  Am semnat petitia!

 • Rodica
  Posted at 15:27h, 02 octombrie Răspunde

  FFFFF URATA POZA !! Ciminala ! E foarte trist ca e posibil asa ceva in Romania . Rusine !!!

 • Vasile
  Posted at 15:03h, 02 octombrie Răspunde

  Cu ce a-ti contribuit voi nenorocitilor la înmulțirea si creșterea acestor animale, si cine va dat dreptul să decideți .
  Sa nu uitați că voi ( politicieni) aveți doar o funcție plătită din bani cetățenilor tari, si doar atît . Ordinarilor

 • manudrag
  Posted at 14:48h, 02 octombrie Răspunde

  zici ca avem o boala cronica 🙁 omoram animalele, distrugem delta, padurile, cladirile vechi, se fura tot ce se poate… chiar nu vreti sa mai ramana nimic dupa de plecati?

 • PAIC
  Posted at 14:44h, 02 octombrie Răspunde

  nenorociti tot in tara asta lasati natura in pace

 • Miroslav
  Posted at 14:16h, 02 octombrie Răspunde

  De acord cu initierea petitiei!

 • Spring
  Posted at 14:11h, 02 octombrie Răspunde

  Am batut multi munți din franta la picior si nici urma măcar de excremente de animale sălbatice dar animale 🙁 dar ce sa zic de animale!
  România este unicata si asa vreau sa rămână! Daca sunt asa de curajoși sa se lupte cu ursi parte’n parte fara miseli merg eu ca arbitru si promit sa fiu corect!
  STOP

 • Anda
  Posted at 14:09h, 02 octombrie Răspunde

  Omul distruge ecosistemul, nu urşii! Iar dacă se mai crede şi ‘arhitectul naturii’, încet dar sigur va crea haos pe Terra!

 • stanciu
  Posted at 13:58h, 02 octombrie Răspunde

  Trezirea la realitate!!!!!!!!!

 • Emil
  Posted at 13:31h, 02 octombrie Răspunde

  Ursul din spatele fotografiei mai sta in picioare ! N ul impusca nimeni ?

 • Livia Tarcea
  Posted at 13:27h, 02 octombrie Răspunde

  Protejati animalele si nu le distrugeti habitatul! Lasati padurile in pace!

 • nebunie
  Posted at 13:19h, 02 octombrie Răspunde

  Atata petitie pentru ce ? Daca nu suntem destui sa ne pese …boi astea mari din parlament nici nu ne iau in seama. Luam pusca si dupa ei …ca lupu la oi .macar stiu cum sfarseste vanatoarea. Bietele animale ,adevarul e ca oamenii din zilele noastre sunt mult mai salbatici decat animalele din padure.

 • Larisa Bosancu
  Posted at 13:18h, 02 octombrie Răspunde

  Protejati ceea ce ne-a mai rămas!

 • bogdan
  Posted at 12:50h, 02 octombrie Răspunde

  în loc de ‘oraş’, ar trebui trecut ‘localitate’, să fie pentru toate aşezările umane.

 • ion
  Posted at 12:24h, 02 octombrie Răspunde

  Nu sint deacord

 • Eugenias
  Posted at 12:21h, 02 octombrie Răspunde

  Nu se poate!nimeni nu va da acest drept,sint suflete nevinovate!

 • Daniel Razvan Dita
  Posted at 12:14h, 02 octombrie Răspunde

  Dacă e adevărat, sunt realmente cretini. Dati-mi o pușcă să-i fugăresc pe ăștia care vor să facă asa ceva. Să vadă cum e să fii vânat.

 • manu
  Posted at 12:13h, 02 octombrie Răspunde

  Propun sa-i chemati pe nemti, francezi,englezi si pe toti care si-au golit padurile sa ia animalutele care ziceti voi ca sunt in plus. Nu e mai civilizat asa?????

 • guby
  Posted at 11:55h, 02 octombrie Răspunde

  Sa fie impuscate ,,animalele din parlament ” ,alea sunt prea multe si periculoase ,nu cele din padure .

 • Cabana Barcaciu
  Posted at 10:39h, 02 octombrie Răspunde

  ….in 25 de ani nu am vazut pe cineva care sa treaca prin zona si sa numere animalele.

 • Elena
  Posted at 10:24h, 02 octombrie Răspunde

  Protejati natura, nu o distrugeti.

Mentions

 • Identitatea Românească
 • Identitatea Românească

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.